ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ/ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

helmepa

Εκ μέρους των Επιτρόπων, Janez Potočnik, αρμόδιου για το Περιβάλλον

και

 Μαρίας Δαμανάκη, αρμόδιας για τις Θαλάσσιες Υποθέσεις και την Αλιεία,

 

θα θέλαμε να σας προσκαλέσουμε στην κοινή ενημερωτική συνάντηση/Συνέντευξη Τύπου

με θέμα τη ρύπανση της Μεσογείου από πλαστικά και άλλα απορρίμματα,

 

που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011 και ώρα 10:30

στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Λεωφ. Αμαλίας 8).

Οι διαστάσεις που έχει πάρει η ρύπανση σε όλες τις θάλασσες του κόσμου, ιδιαίτερα από πλαστικά απόβλητα, είναι ανησυχητικές.  Κάθε χρόνο, εκατομμύρια τόνοι αποβλήτων απορρίπτονται, παρασύρονται ή καταλήγουν στο θαλάσσιο περιβάλλον, μετατρέποντας τις θάλασσες σε μια απέραντη χωματερή. Πέρα από τις σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, τα θαλάσσια απορρίμματα επιφέρουν οικονομική ζημία στις παράκτιες περιοχές, τον τουρισμό, την αλιεία, τη ναυτιλία. Δυστυχώς, σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα οφείλεται στην πλημμελή διαχείριση των στερεών αποβλήτων, την έλλειψη υποδομών ανακύκλωσης και την απουσία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του κοινού.

Στην ενημερωτική αυτή συνάντηση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι φορέων και Μη-Κυβερνητικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στα θέματα Περιβάλλοντος και Προστασίας των Θαλασσών, εκπρόσωποι των ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους Επιτρόπους κκ. Potočnik και Δαμανάκη, για τις διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης και για τις δράσεις που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έγκαιρη αντιμετώπισή του.

Μετά το τέλος της εισήγησής τους, οι κκ. Potočnik και Δαμανάκη θα ανταλλάξουν απόψεις με τους εκπροσώπους των φορέων και θα δεχτούν ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία αγγλικά/ελληνικά/αγγλικά.