Ζημιές και στο γ’ τρίμηνο του 2017 γράφει η AP Moeller-Maersk

Maersk

Η AP Moeller-Maersk ανακοίνωσε πτώση των καθαρών ζημιών για το γ΄ τρίμηνο της χρήσης 2017 αφού ανέλαβε έκτακτες χρεώσεις 1,75 δισ. δολαρίων στην Maersk Drilling, αλλά ανακοίνωσε ότι αναμένει θετικά underlying κέρδη για τη χρήση.

Η δανέζικη εταιρεία πετρελαίου και μεταφορών ανακοίνωσε καθαρές ζημιές για το τρίμηνο ύψους 1,56 δισ. δολαρίων σε σχέση με τα κέρδη 429 δισ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 8,06 δισ. δολάρια σε σχέση με τα 7,07 δισ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Τα underlying κέρδη αυξήθηκαν στα 248 εκατ. δολάρια έναντι των ζημιών 42 εκατ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

Η μονάδα Maersk Line, που παραδοσιακά καταγράφει τα περισσότερα κέρδη, εμφάνισε underlying κέρδη 211 εκατ. δολαρίων για το τρίμηνο, σε σχέση με τις ζημιές των 122 εκατ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

Η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης πλοίων μεταφοράς container παγκοσμίως, τόνισε πως μια κυβερνοεπίθεση τον Ιούνιο επηρέασε τα κέρδη κατά 250-300 εκατ. δολάρια, με τη Maersk Line να δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα.

Δεν αναμένει κάποια επίδραση στο δ΄ τρίμηνο. Η εταιρεία προηγουμένως δήλωσε πως ανέμενε τα underlying κέρδη της χρήσης να υπερβούν τα 711 εκατ. δολάρια που εμφάνισε το 2016.

capital.gr