/

Βράβευση Μελίνας Τραυλού από το International Propeller Club of the United States

Η ναυτιλία των Ελλήνων παραμένει δεσμευμένη στην προστασία του περιβάλλοντος τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού κατά τη διάρκεια της βράβευσης της στο διεθνές συνέδριο International Propeller Club of the United States που διεξάγεται στην Αθήνα και τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας όλων των ανθρώπων της ναυτιλίας. Ο τίτλος του φετινού συνεδρίου είναι «We are together». Eίμαστε ενωμένοι. H σύμπνοια είναι το κλειδί της επιτυχίας. Παραμένοντας ενωμένοι , ενώνοντας τις δυνάμεις μας και εμπνέοντας τις νέες γενιές θα προκαλέσουμε μεγάλες αλλαγές. Είμαστε ενωμένοι. Και ενωμένοι θα ηγηθούμε της νέας εποχής, υπογράμμισε.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του International Propeller Club James Patti, υπογράμμισε ότι το Propeller Club τιμά στο πρόσωπο της Μελίνας Τραυλού, την ελληνική ναυτιλία η οποία είναι η πιο ισχυρή στον πλανήτη και αποτελεί σπουδαίο παράγοντα ενίσχυσης της ελληνοαμερικανικής φιλίας. Ο James Patti εξάλλου εκθείασε τον ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας όχι μόνο για τη συμβολή της στο διεθνές εμπόριο και στην ελληνική οικονομία αλλά και την προσφορά της στην ελληνική κοινωνία στη οποία πρωτοστατεί και η πρόεδρος Μελίνα Τραυλού όλα αυτά τα χρόνια καθώς είναι από τα ιδρυτικά μέλη της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, της οργάνωσης κοινωνικής προσφοράς που ίδρυσε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών.

Στην έναρξη των εργασιών ο πρόεδρος τους Propeller Club Port of Piraeus, Κωστής Φραγκούλης εξήρε τον ρόλο της ναυτιλίας στην παγκόσμια οικονομία και συνάμα τον ρόλο του International Propeller Club στα ναυτιλιακά δρώμενα.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης εξήρε τη δύναμη της ελληνόκτητης ναυτιλίας επισημαίνοντας ότι με 5.000 πλοία ελέγχει το 21% της παγκόσμιας χωρητικότητας –DWT, το 32% των δεξαμενόπλοιων, τα 23% των πλοίων μεταφοράς LNG και το 25% των φορτηγών πλοίων, και τόνισε: «Η ελληνική ναυτιλία είναι σημαντικός παράγοντας για να συνεχίσει να κινείται και να αναπτύσσεται η παγκόσμια οικονομία».