Βυθίστηκε φορτηγό πλοίο στην Κίνα

Φορτηγο πλοίο

Το φορτηγό πλοίο NAN HUI 68 με 12 μέλη πλήρωμα το οποίο μετέφερε 3200 τόνους χαλίκι, βυθίστηκε το πρωί της 23ης Ιουλίου στην Κίνα. Το πλοίο ανετράπει, 5,6 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Daxingshan στο Huidong της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ, ανατολικά του Χονγκ Κονγκ. Το σκάφος είχε αποπλέυσει από το Zhongshan της Guangdong με προορισμό το Fujian στη Quanzhou.
Αυτό που μπρούμε να συμπεράνουμε σύμφωνα με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, είναι ότι στο φορτηγό πλοίο ξέσπασε πυρκαγιά στο μηχανοστάσιο ενώ τη δεδομένη χρονική στιγμή στην περιοχή, επικρατούσαν άσχημες καιρικές συνθήκες. Η ακινητοποίηση του λόγω της πυρκαγιάς, είχε σαν αποτέλεσμα, το πλοίο να παίρνει μεγάλες κλίσεις λόγω των καιρικών συνθηκών, κάτι που μοιραία προκάλεσε μετατώπιση φορτίου και τελικά την ανατροπή του.
Όλα τα μέλη του πληρώματος κατάφεραν να εγκαταλείψουν το σκάφος και βρέθηκαν στο νερό, αφού δεν είχαν τη δυνατότητα να κατεβάσουν τις σωστικές λέμβους. Δύο μέλη του πληρώματος κατάφεραν να μπουν σε μια σχεδία. Η SAR ξεκίνησε με την αποστολή ελικοπτέρων και πλοίων που έφθασαν στο σημείο του ναυαγίου.Και οι 12 ναυτικοί διασώθηκαν, κυρίως από ελικόπτερα.