/

Βαγγέλης Μαρινάκης: Κάτι σωστό συμβαίνει, αλλά προσοχή στο ποιες εταιρείες μπαίνουν στο ΧΑ

marinakisvangelisΟ Βαγγέλης Μαρινάκης, ιδρυτής της Capital Product Partners, εγγυήτριας του ομολόγου της CPLP Shippingd Holdings που σήμερα έκανε πρεμιέρα στο ΧΑ, βρέθηκε στο Χρηματιστήριο νωρίτερα το πρωί στην διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που έγινε με ευκαιρία την εισαγωγή του ομολόγου προς διαπραγμάτευση και τοποθετήθηκε για διάφορα θέματα.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης σημείωσε ότι «στην Ελλάδα κάτι σωστό συμβαίνει, υπάρχει κλίμα εμπιστοσύνης και οι ξένοι έρχονται και επενδύουν στη χώρα, και γι’ αυτό θα πρέπει και το Ελληνικό Χρηματιστήριο και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά για τα ομόλογα, γιατί ο κάθε επενδυτής θα πρέπει να μπορεί να αισθάνεται σιγουριά και να προστατευθεί, χρειαζεται λοιπόν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο ποιες εταιρείες μπαίνουν στο Ελληνικό Χρηματιστήριο».

Είπε δε χαρακτηριστικά πως είναι «μεγάλη τύχη που ξεκινήσαμε κι εμείς αλλά και η Costamare, μια πολύ σοβαρή εταιρεία με πολύ καλή φήμη» και πρόσθεσε: «Να συνεχίσει έτσι το ΧΑ να προσελκύει εταιρείες καλές και σοβαρές, με πολύ καλή φήμη».

Για την Capital Product Partners υπογράμμισε: «Έχουμε μια παράδοση στις χρηματαγορές, ξεκινήσαμε από τη Νέα Υόρκη στον Nasdaq το 2007, από όπου έχουμε πληρώσει πάνω από 800 εκατ. δολάρια σε μερίσματα στους επενδυτές μας» και «έχουμε αντιμετωπίσει με επιτυχία πολύ μεγάλες κρίσεις πάντα με σεβασμό στον επενδυτή, έχουμε πολύ καλή φήμη και έχουμε αντεπεξέλθει κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, καταφέρνοντας όχι μόνο να τις αντιμετωπίσουμε, αλλά και να βγούμε νικητές. Μεγαλώσαμε κιόλας μέσα από τις κρίσεις»!

Για την ναυτιλία δήλωσε ότι «Οι πράσινες επενδύσεις είναι το μέλλον» προσθέτοντας ότι «πρέπει να επενδύουμε στην πράσινη ενέργεια γιατί είναι το μέλλον, το μέλλον των παιδιών μας» και συμπλήρωσε ότι «ο κλάδος μεταφέρει εκατομμύρια τόνους αγαθών και για το περιβάλλον, η ναυτιλία είναι ένας πολύ πιο καθαρός τρόπος μεταφοράς, συγκρινόμενος με άλλους. Υπάρχουν και στοιχεία που το πιστοποιούν».

Γ. Καλογηράτος: Ευχαριστούμε το ελληνικό επενδυτικό κοινό για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Capital Product Partners Γεράσιμος Καλογηράτος τόνισε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την υπερκάλυψη του ομολόγου της CPLP και την εισαγωγή μας στο Ελληνικό χρηματιστήριο. Ευχαριστούμε το ελληνικό επενδυτικό κοινό για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε. H CPLP έχει ένα μακροχρόνιο σχέδιο ανάπτυξης που εστιάζει στις επενδύσεις σε σύγχρονα πλοία με καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές συμβάλλοντας στην “πράσινη” ανάπτυξη».