/

Τρία νέα containerships ναυπηγεί η Euroseas

euroseas2H εισηγμένη στον NASDAQ, Euroseas, συμφερόντων του Αριστείδη Πίττα υπέγραψε συμβόλαιο για τη ναυπήγηση τριών οικολογικών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, μεταφορικής ικανότητας 1.800 teu το καθένα με τα Hyundai Mipo Dockyard Co της Κορέας. Η παραλαβή τους είναι προγραμματισμένη να γίνει στο α’ εξάμηνο του 2024 και πιο συγκεκριμένα, το πρώτο στο α’ τρίμηνο και τα άλλα δύο στο β’ τρίμηνο.
Το συνολικό τίμημα για την κατασκευή των τριών πλοίων είναι περίπου 102 εκατομμύρια δολάρια που η Εταιρεία σκοπεύει να χρηματοδοτήσει με ένα συνδυασμό χρέους και ίδιων κεφαλαίων.
Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εισηγμένης τον Nasdaq, Euroseas σχολίασε μεταξύ άλλων ότι η παραγγελία τριών σύγχρονων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων οικολογικής σχεδίασης LNG-ready χωρητικότητας 1.800 teu το καθένα έγινε σε μία από τις καλύτερες ναυπηγικές εταιρείες στον κόσμο, στο ίδιο ναυπηγείο όπου είχαν γίνει και οι προηγούμενες παραγγελίες μας για τέσσερα πλοία των 2.800 teu. Αυτή η παραγγελία συνεχίζει τη στρατηγική μας για περαιτέρω ανάπτυξη της Euroseas με τρόπο που εκμεταλλεύεται την ελκυστικότητα των τιμών νεότευκτων πλοίων σε σύγκριση με την τιμή των μεταχειρισμένων πλοίων. Ο στόλος της Euroseas αποτελείται από συνολικά 16 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με συνολική μεταφορική ικανότητα 50.371 Teu.