/

Τιμήθηκε ο Θεόδωρος Βενιάμης για την προσφορά του στην ελληνική ναυτιλία από το Yes Forum (pics)

veniamis-1Για τη συμβολή του στην ανάπτυξη της ελληνικής και ελληνόκτητης ναυτιλίας τιμήθηκε σήμερα, λίγο πριν πέσει η αυλαία της Έκθεσης των Ποσειδωνίων, ο μακροβιότερος, με τρεις συνεχόμενες θητείες -συνολικά 13 έτη – πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, από την Δανάη Μπεζεντάκου στο πλαίσιο της διοργάνωσης «ΥΕS to Shipping Forum 2022», που απευθύνεται στην ελληνική νεολαία που στρέφεται ή θέλει να στραφεί στη Ναυτιλία.

Μέσα σε έντονη συναισθηματικά ατμόσφαιρα, παρουσία της οικογένειας του και στενών συνεργατών του, του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και του Αρχηγού του ΛΣ Αντιναύαρχο Γεώργιο Αλεξανδράκη αλλά και μελών του ΔΣ της ΕΕΕ, ο Θεόδωρος Βενιάμης έκανε μία σύντομη αναδρομή στην πορεία του ενώ απευθυνόμενος στους εκατοντάδες νέους και νέες που είχαν γεμίσει τον συνεδριακό χώρο της έκθεσης επεσήμανε:

«Είμαι πάνω από 30 χρόνια στην ΕΕΕ. Στη διάρκεια της θητείας μου ως πρόεδρος άλλαξαν ορισμένα πράγματα διαδικαστικά όσο αφορά τη ναυτιλία. Ξέρετε οι νέοι πρέπει και οφείλουν να έχουν όνειρα. Όνειρα για οτιδήποτε. Αν όμως ονειρεύεστε να ζήσετε και να προσφέρετε στη ναυτιλία από οποιοδήποτε μετερίζι, πρέπει να αγαπάτε και να είσαστε και ερωτευμένοι με τη Ναυτιλία. Διότι η ναυτιλία είναι ο μοναδικός κλάδος στον κόσμο στον οποίο κάθε μέρα είναι διαφορετική. Αν είσαστε με αγάπη κοντά στη ναυτιλία θα προοδεύσετε. Και το λέω εγώ που ξεκίνησα από τη Χίο, από το Βροντάδο ένα από τα ναυτοχώρια του νησιού.

Όλοι μας είχαμε όνειρα. Και ‘γω είχα όνειρα. Και σίγουρα δούλεψα σκληρά πριν φτάσω να ιδρύσω την Golden Union.

Και μπορώ να πω ότι στα 72 μου χρόνια εξακολουθώ να έχω όνειρα. Διότι μόνο έτσι μπορούμε να φτάσουμε οπουδήποτε. Κορυφή δεν υπάρχει. Κορυφή είναι ο θεός. Αλλά να ανέβουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στον χώρο. Αυτό πρέπει να το κρατήσετε και να αφιερωθείτε στη ναυτιλία. Είναι ωραία η ζωή στη ναυτιλία» και συνέχισε:

”Επίσης, θέλω να πω ότι πολλά εμπόδια μπορούν να βρεθούν μπροστά σας. Τίποτα όμως δεν είναι ακατόρθωτο. Μπορείτε φτάσετε και να υπηρετήσετε τους στόχους σας με πολύ εργασία και αγάπη.

Θα σας πω κάτι. Κάποτε όταν ξεκίνησα ήθελα να πάω στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών να βάλω υποψηφιότητα για να γίνω μέλος. Τότε υποψηφιότητα για να βάλεις ήταν πολύ δύσκολο σχεδόν ακατόρθωτο. Τότε το ΔΣ της Ένωσης είχε μεγάλα εφοπλιστικά ονόματα. Για μένα ήταν σχεδόν όνειρο απατηλό. Και πήγα στην Ένωση. Και τότε ο πρόεδρος μου είπε: «Άστο μικρέ». Και όταν τον ρώτησα γιατί μου το λέει αυτό, μού απάντησε: «Γιατί δεν είσαι από εφοπλιστικό τζάκι και δεν πρόκειται να ψηφιστείς. Πολλά μπορούν να συμβούν πολλά μπορείτε να ακούσετε, πρέπει όμως να πιστεύετε στον εαυτό σας. Και είμαι σίγουρος ότι αυτά που θέλετε να πετύχετε θα γίνουν πραγματικότητα. Έτσι έγινε και με μένα. Και όχι μόνο μπήκα στην Ένωση αλλά με είχαν επί 13 χρόνια, μπορώ να πω, από πάνω. Μπορεί και να έχω στεναχωρήσει ορισμένους και να τους έχω δημιουργήσει κάποια προβλήματα. Σας εύχομαι καλή πρόοδο και καλή επιτυχία.”.

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της ΕΕΕ, Μελίνα Τραυλού ευχαρίστησε τον Θεόδωρο Βενιάμη για την εμπιστοσύνη που της έδειξε και τον χαρακτήρισε «μέντορα» για τη συμμετοχή στα κοινά της ναυτιλίας. Είπε πιο συγκεκριμένα: «Ο Θοδωρής ήταν ο άνθρωπος που με το δικό του τρόπο με ενέπνευσε να ασχοληθώ ενεργά με την Ένωση και σήμερα να είμαι Πρόεδρός της» .

Τον Θεόδωρο Βενιάμη ευχαρίστησαν ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Πατέρας και ο Αντιπρόεδρος, Γιώργος Αλεξανδράτος, ο οποίος έκανε αναφορά όχι μόνο στην επαγγελματική πορεία και εξέλιξη του τέως προέδρου αλλά και στον άνθρωπο Θεόδωρο Βενιάμη.

πηγή: newmoney.gr