Πλοίαρχος
ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΣ

Θρίλερ στην Ιταλία: Αγνοείται ο πλοίαρχος του MSC Giannina

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το πλήρωμα του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MSC Giannina ανέφερε ότι αγνοείται ο Πλοίαρχος του πλοίου. Το περιστατικό συνέβει το πρωί της 19ης Οκτωβρίου στην περιοχή 13 53N 013 43E, στην Τυρρηνική θάλασσα, όταν ο ύπαρχος έψαξε τον Πλοίαρχο χωρίς αποτέλεσμα με συνέπεια να διατάξει ενικό συναγερμό στο πλοίο. Το MSC Giannina είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Gioia Tauro προς τη Γένοβα της Ιταλίας. Το ανέφερε ότι θα συνεχίσει το ταξίδι υπό την διοίκηση του υπάρχου, και έφθασε στη Γένοβα το πρωί στις 21 Οκτωβρίου με μεγάλη καθυστέρηση και έδεσε στο Polmare terminal. Η καθυστέρηση ωφείλεται στο οτι ο ύπαρχος του πλοίου, μετά την εξαφάνιση του πλοιάρχου, έπλευσε κατά μήκος της πορίας που είχε ακολουθήσει μέχρι εκείνη τη στιγμή το πλοίο, με σκοπό να εντοπίσει το σώμα του πλοιάρχου.

Μόλις το πλοίο έφθασε στη Γένοβα, οι άνδρες του τμήματος ανθρωποκτονιών επιβιβάστηκαν στο πλοίο και έκαναν έρευνα στην καμπίνα του πλοιάρχου. Διαφέρουν ωστόσο οι καταθέσεις που έχουν δώσει μέχρι στιγμής τα μέλη του πληρώματος καθώς κάποιοι υποστηρίζουν οτι ο πλοίαρχος εξαφανίστηκε από το πλοίο τη νύχτα μεταξύ της Πέμπτης 19 και Παρασκευής 20 Οκτωβρίου, ενώ κάποιοι άλλοι δήλωσαν οτι έχασαν τα ίχνη του λίγο μετά τον απόπλου του πλοίου από το Gioia Tauro. Ο 54χρονος πλοίαρχος είναι υπηκόος Ουκρανίας.

Οι ναυτικοί στις καταθέσεις τους δεν έδωσαν στοιχεία που να αναδεικνύουν προσωπικά προβλήματα του πληρώματος με τον πλοίαρχο, ενώ η αστυνομία δεν αποκλείει ακόμα και το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι του Voltri και του έχει απαγορευτεί ο απόπλους.