Το τέταρτο πλοίο της παρέλαβε η Capital Ship Management

Το τέταρτο πλοίο για το 2017 παρέλαβε ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης. Η ναυτιλιακή του Capital Ship Management ανακοίνωσε ότι το πλοίο Aristoklis, που κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Daehan Shipbuilding Co. της Νοτίου Κορέας, περιλαμβάνεται πλέον στο στόλο της.

Πρόκειται για ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου και παραγώγων πετρελαίου τύπου aframax, με κατασκευαστικές προδιαγραφές eco-friendly, χωρητικότητας 112.800 dwt. Είναι το δεύτερο από 2 νεότευκτα αδελφά δεξαμενόπλοια με τις ίδιες προδιαγραφές. Το πρώτο, το Atistaios (χωρητικότητας 112.800-dwt και κατασκευής 2017) παρέλαβε η εταιρία πριν από λίγες ημέρες.

Επιπλέον, η Capital Ship Management ολοκλήρωσε στις αρχές του 2017 την παραλαβή του δεξαμενόπλοιου μεταφοράς χημικών προϊόντων και παραγώγων πετρελαίου Amfitrion (χωρητικότητας 50.100-dwt και κατασκευής 2017), το οποίο επίσης κατασκευάστηκε με προδιαγραφές eco-friendly στα κινεζικά ναυπηγεία Samsung Heavy Industries (Ningbo) Co., Ltd. Πρόκειται για το τελευταίο από τα 8 αδελφά πλοία που περιλαμβάνονταν στο σχετικό ναυπηγικό πρόγραμμα που είχε ξεκινήσει η ναυτιλιακή το 2015 και ολοκληρώθηκε με την παραλαβή του.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μαρινάκης παραμένει ιδιαίτερα δραστήριος στις αγοραπωλησίες πλοίων, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ακολουθεί επιθετική πολιτική, εστιάζοντας κατά κύριο λόγο στον κλάδο του ξηρού φορτίου.

Μάλιστα, πριν από περίπου δέκα ημέρες η Capital  επιβεβαίωσε τις φήμες που κυκλοφορούσαν από το Νοέμβριο του 2016 σχετικά με τις εξαγορές των τριών πλοίων της νοτιοκορεάτικης ναυτιλιακής SK Shipping, δίνοντας έτσι και το στίγμα της στρατηγικής του ισχυρού εφοπλιστή.

Ειδικότερα, η Capital ανακοίνωσε ότι παρέλαβε το πρώτο φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου capesize K Adventure (χωρητικότητας 179.900-dwt και κατασκευής 2011) από την SK Shipping την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, προσθέτοντας πως «είναι το πρώτο από τα τρία αδελφά πλοία που παραλαμβάνουμε τον Ιανουάριο του 2017».

mononews.gr