Συνεχίζει να καίγεται το εγκαταλελειμμένο car carrier Sincerity Ace

sincerity ace

Η παραμονή της πρωτοχρονιάς δεν κύλησε το ίδιο ευχάριστα για όλους, πόσο μάλλον για το πλήρωμα του car carrier Sincerity Ace, το οποίο εξακολουθεί να πλέει ακυβέρνητο μεταξύ Ιαπωνίας και Χαβάης έχοντας 3.500 αυτοκίνητα NISSAN στα γκαραζ του.

Ο κυβερνήτης του Sincerity Ace, με σημαία Παναμά, εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 31 Δεκεμβρίου, έκανε λόγο για φωτιά στο εσωτερικό του σκάφους, για προσπάθεια κατάσβεσης αλλά και πρόθεση για εγκατάλειψη του Sincerity Ace.

Το μήκους 200 μ. που πλοίο μετέφερε αυτοκίνητα από την Yokohama της Ιαπωνίας στην Honolulu της Χαβάης, εγκαταλείφθηκε . Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, η ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών, με την συνδρομή πέντε ακόμη εμπορικών πλοίων που κατέφθασαν στην περιοχή, κατάφεραν να διασώσουν 16 από τα 21 μέλη του πληρώματος.

Οι έρευνες συνεχίζονται καθώς η τύχη ενός εκ των μελών εξακολουθεί να αγνοείται ενώ τέσσερις εντοπίστηκαν από τους διασώστες στο νερό και παρά τις προσπάθειες των τελευταίων, ανασύρθηκαν νεκροί.

Το Sincerity Ace, που έχει μέγιστη χωρητικότητα 6.400 οχήματα, συνεχίζει να πλέει ακυβέρνητο ενώ η φωτιά δεν έχει σβήσει ακόμη. Θα χρειαστούν ακόμη μέρες για να φτάσουν κοντά στο Sincerity Ace μικρότερα πλοία για την ρυμούλκηση του καθώς αυτό βρίσκεται περίπου 2.000 μίλια από την Χαβάη.

[youtube id=”nBNUZl61fLA”]