Στην Ελλάδα για πρώτη φορά το NEPTUNE GALENE (video)

Στις 15:00 το μεσημέρι έφτασε στο Περαμα το NEPTUNE GALENE, το πλοίο της NEPTUNE LINES είναι το πρώτο πλοίο της εταιρείας που υψώνει την Ελληνική σημαία. Το NEPTUNE GALENE έφτασε έξω από το λιμάνι του Πειραιά σφυρίζοντας, με την μπουρού του να ξεσηκώνει όλα τα παράλια του Πειραιά, θέλοντας να τονίσει την σηματική στιγμή. Τη στιγμή που το πρώτο πλοίο της εταιρείας με Ελληνική σημαία, φθάνει πρώτηφορά σε Ελληνικό λιμάνι.

Το “Neptune Galene” που ναυπηγήθηκε από την HMD (Hyundai Mipo Dockyard) είναι ένα εξειδικευμένο πλοίο μεταφοράς οχημάτων, όπως και όλα τα πλοία του στόλου της Neptune Lines. Έχει μήκος 170 μέτρα, ενώ με μεταφορική ικανότητα επιφάνειας 31.000 τ.μ. μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 3.500 αυτοκίνητα. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα 4 πλοία της Neptune Lines που κατασκευάστηκαν στην HMD, η “Galene”έχει προηγμένες περιβαλλοντικές τεχνολογίες, οι οποίες οδηγούν σε βελτιωμένη ενεργειακή αποδοτικότητα και μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Ταυτόχρονα διαθέτει προηγμένη τεχνολογία χειρισμών που την καθιστά κατάλληλη για θαλάσσιες μεταφορές μικρών αποστάσεων.

Η Neptune Lines διατηρεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο αντιπροσώπων και ανεξάρτητων τερματικών σταθμών διαχείρισης οχημάτων. Με την παραλαβή του “Neptune Galene” ο στόλος της Neptune Lines θα αριθμεί 16 σκάφη, εκ των οποίων τα 12 ιδιόκτητα, παρουσιάζοντας έναν από τους χαμηλότερους μέσους όρους ηλικίας παγκοσμίως στον κλάδο τακτικών γραμμών μεταφοράς οχημάτων, και παρέχοντας την δυνατότητα προσφοράς αξιόπιστων και ευέλικτων υπηρεσιών προς όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Δείτε το βίντεο του χρήστη GEORGE GBIDIS στο youtube με την άφιξη του NEPTUNE GALENE.