Σκέψεις της COSCO για το λιμάνι του Aden

         www.maxmueller.worldpress.com

Προς το λιμάνι του Αντεν αρχίζει να… κοιτάζει η Cosco για την χρησιμοποίησή του για την διαμετακόμιση κοντέϊνερ όπως φάνηκε κατά την συνάντηση του προέδρου του λιμανιού του Αντεν captain Sami Saeed Farea και του γενικού διευθυντή των περιφερειακών γραφείων Δυτικής Ασίας της Cosco , Wu Jinping.
Οι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών συζήτησαν, την Δευτέρα 24/3, το θέμα της δραστηριότητα της κινέζικης ναυτιλιακής εταιρείας και την δυνατότητα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από και προς το λιμάνι του Άντεν και πάλι.

Η εξέλιξη έχει ενδιαφέρον και για την χώρα μας καθώς φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι εάν η Cosco δείχνει ενδιαφέρον για τον Πειραιά είναι για να έχει «πόδι» σε ευρωπαϊκό έδαφος με απώτερο στόχο την μεταποίηση εμπορευμάτων, πράγμα, που είχε αναγνωρίσει, σε συνέντευξη τύπου, σε μια από τις πρώτες επισκέψεις του στην Ελλάδα ο τότε ισχυρός άνδρας της εταιρείας κάπτεν Γουέϊ Τζιαφού.

Σε όταν αφορά την συνάντηση στο Αντεν οι δύο πλευρές εξέτασαν τις υπηρεσίες που παρέχονται από το λιμάνι του Άντεν ΣΕΜΠΟ  και τις εγκαταστάσεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι διεθνείς ναυτιλιακές εταιρείες ενώ η επιβεβαιώθηκε και η επιθυμία του λιμανιού για την υποδοχή πλοίων εμπορευματοκιβωτίων από τις ναυτιλιακές εταιρείες , όπως η κινεζική COSCO .

Όπως επισημάνθηκε στο  άμεσο μέλλον προγραμματίζεται η επέκταση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Άντεν, του νευραλγικού λιμανιού στην διώρυγα του Σουέζ από την κινεζική εταιρεία CHEC , με χρηματοδότηση από την κινεζική κυβέρνηση .

Η Cosco επιβεβαίωσε την επιθυμία της να χρησιμοποιήσει το λιμάνι του Άντεν και να επεκτείνει την διακίνηση κοντέϊνερ τόσο της τοπικής αγοράς όσο και για την διαμετακόμιση.

pireas2day.gr