/

Σημαντική προσφορά ασθενοφόρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

SINENOSI2Εν μέσω της νέας κρίσιμης κατάστασης που επιφέρει η πανδημία στη χώρα μας, ολοκληρώθηκε η παράδοση  22 ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ και την Ελληνική Αστυνομία προσφορά της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, της  Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού. Τα είκοσι ασθενοφόρα παραλήφθηκαν από το ΕΚΑΒ και τα άλλα δύο παραδόθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία.

Τα προσφερόμενα ασθενοφόρα  μάρκας Peugeot μοντέλου Boxer, είναι σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα, τελευταίας τεχνολογίας, και διαθέτουν μεταξύ άλλων φορείο ηλεκτρικής υποβοήθησης και κάθισμα μεταφοράς ασθενούς μηχανικής υποβοήθησης, χαρακτηριστικά ασθενοφόρων επόμενης γενιάς. Οι βελτιωτικές αυτές προσθήκες των ασθενοφόρων αναβαθμίζουν τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες, καθώς ελαχιστοποιούν την καταπόνηση των διασωστών κατά τη διάρκεια του έργου τους, προς όφελος και του ασθενούς.

«Η ναυτιλία των Ελλήνων, έχει βρεθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Υπουργείου Υγείας, των ιατρών και των νοσηλευτών μας και όσων δίνουν την πολύμηνη μάχη για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουμε. Η δωρεά των είκοσι δύο ασθενοφόρων είναι μέρος της πολύπλευρης προσφοράς μας, προς το εθνικό σύστημα υγείας και έρχεται σε μια περίοδο που οι εξελίξεις στον χώρο της πανδημίας παραμένουν ανησυχητικές. Η προσφορά μας αυτή θα συνεχιστεί καθώς  η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα πιστεύει ότι ναυτιλία και κοινωνία είναι πάντα μαζί», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ,  κ. Θεόδωρο Βενιάμης.
Η στήριξη στο δημόσιο σύστημα υγείας της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εκτός από τη δωρεά των εν λόγω ασθενοφόρων, περιλαμβάνει τη διάθεση συνολικά 13,1 εκατ. ευρώ που συγκεντρώθηκαν αποκλειστικά για τον σκοπό αυτόν από την ελληνική εφοπλιστική κοινότητα. Έχει προσφερθεί  πληθώρα χρήσιμου ιατρικού εξοπλισμού, μηχανημάτων και υλικών για την επείγουσα ενίσχυση της λειτουργίας ΜΕΘ και νοσηλείας ασθενών με Covid-19, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε περισσότερα από 55 νοσοκομεία πανελλαδικά. Επίσης δρομολογήθηκαν δωρεές με ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη του έργου εμβολιασμών σε όλη τη χώρα καθώς επίσης στη χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων με τα οποία διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες μελετούν θεραπείες της νόσου Covid-19 και παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας.