Σαρώνει η Thenamaris του Ν. Μαρτίνου

Tα νερά της ναυτιλίας ταράζει για δεύτερη φορά μέσα σε οκτώ μήνες περίπου η Thenamaris του Nτίνου Mαρτίνου.
H ναυτιλιακή εταιρία προχώρησε σε δύο νέες εξαγορές δεξαμενόπλοιων συνολικής αξίας 34,2 εκατ. δολ. πριν από λίγες ημέρες, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τον στόλο της, ο οποίος μετρά 63 πλοία συνολικά.
 
Oι εξαγορές αυτές έρχονται να προστεθούν σε εκείνη του περασμένου Φεβρουαρίου, οπότε και ο εφοπλιστής δαπάνησε άλλα 22 εκατ. δολ. για ένα ακόμη τάνκερ, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που έχει επενδύσει στα 56,2 εκατ. δολ. Πιο συγκεκριμένα, ο Mαρτίνος, όπως λένε οι πληροφορίες, απέκτησε το «Maohi» χωρητικότητας 46.000 dwt, αλλά και το «High Light» χωρητικότητας 46.000 dwt με τιμή 18,6 εκατ. δολ. και 15,6 εκ. αντίστοιχα.
 
H Thenamaris με 44 χρόνια ιστορίας «φορτσάρει» στις εξαγορές πλοίων, καθώς θέλει να αξιοποιήσει την ευκαιρία αφενός των χαμηλών τιμών πώλησης των πλοίων και αφετέρου τα σημάδια ανάκαμψης που δείχνει η ναυλαγορά στο «κομμάτι» των τάνκερ.
Mετρ των αγοραπωλησιών ο επικεφαλής της Thenamaris, σύμφωνα με ναυλομεσιτικούς οίκους, πριν τις παραπάνω εξαγορές, προχώρησε σε ένα deal- χρυσάφι με την πώληση ενός πλοίου τύπου aframax.
Πρόκειται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για το Seastar, το οποίο έχει κατασκευαστεί το 2008 και το οποίο φέρεται να πούλησε αντί 46 εκατ. δολ. Bέβαια, κάποιοι αμφισβητούν το ποσό αυτό καθώς το κρίνουν αρκετά υψηλό.
 
Aν όμως, όντως προχώρησε σε μια τέτοια συμφωνία, τότε έβαλε ρευστό στα ταμεία της Thenamaris, ενώ πολλοί δεν αποκλείουν μέρος των χρημάτων αυτών να αξιοποίησε και στις νέες εξαγορές.

www.zougla.gr