Προσπάθεια άντλησης 150 εκατ. από την Star Bulk του Πέτρου Παππά

Σε αναζήτηση 150 εκατ. δολαρίων βρίσκεται η ναυτιλιακή εταιρεία Star Bulk Carriers του Έλληνα εφοπλιστή Πέτρου Παππά, τα οποία αναμένεται να τα αντλήσει από δημόσια προσφορά των κοινών μετοχών της.
Σύμφωνα με την ναυτιλιακή εταιρεία τα έσοδα θα πάνε για την ενδυνάμωση του στόλου μέσω προγράμματος ναυπήγησης καθώς και για άλλους εταιρικούς σκοπούς.
Τα hedge funds Oaktree Capital Management -με το οποίο ο Έλληνας εφοπλιστής ένωσε τις δυνάμεις του τον Ιούνιο του 2014, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη παγκοσμίως ναυτιλιακή εταιρεία φορτηγών πλοίων (συγχωνεύτηκε η Star Bulk Carriers του Πέτρου Παππά με τη ναυτιλιακή OceanBulk του ίδιου και της Oaktree)- και Monarch Alternative Capital έχουν δείξει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο πρόγραμμα διάθεσης μετοχών. Το ίδιο ενδιαφέρον έχουν επιδείξει και άλλες εταιρείες οι οποίες συνδέονται με τον Έλληνα εφοπλιστή.
 
Σημειώνεται ότι με τη συγχώνευση η Star Bulk Carriers Corp απέκτησε κεφαλαιοποίηση ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων με στόλο 69 φορτηγών πλοίων.
Το βιβλίο προσφορών θα τρέξουν η Clarksons Platou Securities και η DVB Capital Markets, ενώ οι ABN AMRO, BNP PARIBAS, Credit Agricole CIB και η SEB θα ενεργήσουν ως συν-διαχειριστές.
dealnews.gr