/

Πυρκαγιά σε σουηδικό ropax

stenascandicaΠυρκαγιά ξέσπασε το πρωί, σε οχηματαγωγό που μετέφερε 300 άτομα στα ανοιχτά των ακτών της Σουηδίας, ανακοίνωσαν οι σουηδικές αρχές.

Το πλοίο είναι το RoPax Stena Scandica μήκους 222 μέτρων, το οποίο εκτελεί δρομολόγια στη Βαλτική Θάλασσα μεταξύ Nynäshamn της Σουηδίας και Ventspils της Λετονίας, με χωρητικότητα 970 επιβατών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά ξεκίνησε σε ένα κοντέινερ στο κατάστρωμα των αυτοκινήτων, ενώ το πλοίο ταξίδευε από τη Λετονία στη Σουηδία.

Η πυρκαγιά έχει περιοριστεί, αν και φαίνεται λίγος καπνός να βγαίνει από το πλοίο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το μέγεθος των ζημιών είναι άγνωστο, ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Το  Stena Scandica πλέει με δικές του δυνάμεις και δεν υπάρχουν σχέδια για εκκένωση του πλοίου, δήλωσε η Σουηδική Ναυτιλιακή Διοίκηση. Σκάφη και ελικόπτερα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να βοηθήσουν στην επιχείρηση διάσωσης εάν χρειαστεί.

Το σκάφος κατασκευάστηκε αρχικά το 2005 αλλά επιμηκύνθηκε κατά 36 μέτρα το 2020-21 για να αυξηθεί η χωρητικότητα του πλοίου. Πλέει υπό τη σημαία της Δανίας.