/

Πυρκαγιά σε δεξαμενόπλοιο-έσβησε χωρίς θύματα

Κατεσβέσθη πλήρως η φωτιά που εκδηλώθηκε υπό αδιευκρίνιστη αιτία, στην πλώρη δεξαμενόπλοιου νηολογίου Πειραιά στο αγκυροβόλιο Σάμου στη θαλάσσια περιοχή Κοκκάρι της Σάμου.

Το τάνκερ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ξεφόρτωνε μαζούτ σε εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών. Τα 17 μέλη του πληρώματος του πλοίου (5 Ελληνες,1 Ρουμάνος και 11 Φιλιππινέζοι) είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο ένα άτομο από το πλήρωμα υπέστη κρίση πανικού και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. Στο σημείο του συμβάντος επιχείρησαν, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης, τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ένα πλωτό και ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού σώματος.

Νωρίτερα το nautilia.gr έγραφε

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, από αδιευκρίνιστη αιτία, στην πλώρη δεξαμενόπλοιου νηολογίου Πειραιά στο αγκυροβόλιο Σάμου στη θαλάσσια περιοχή Κοκκάρι.

Το τάνκερ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ξεφόρτωνε μαζούτ σε εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών.

Capital Ship Management Corp.: Παρέλαβε το νεότευκτο δεξαμενόπλοιο «Alkiviadis»

Τα 17 μέλη του πληρώματος του πλοίου είναι καλά στην υγεία τους, ενώ στο σημείο του συμβάντος επιχειρούν, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης, τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ένα πλωτό και ένα ναυαγοσωστικό του λιμενικού σώματος, ενώ σπεύδει και ένα ρυμουλκό.

Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί έντασης 3 μποφόρ.