Πέντε νέα δεξαμενόπλοια για τη ΝewLead

Πέντε νέα δεξαμενόπλοια αγοράζει η εισηγμένη στο Nasdaq NewLead φθάνοντας συνολικά τα 10 πλοία υπό τη διαχείρηση της.

Τα 3 πλοία αγοράστηκαν ήδη από την Armonia Shipping Management ενώ τα υπόλοιπα δυο θα τα παραλάβει βάσει συμφωνίας πώλησης και επαναμίσθωσης. Τα πλοία που πρόσθεσε στο στόλο της η New Lead είναι τα ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΟΛΑΣ Ι, ΝΕΦΕΛΗ και ΣΟΦΙΑ έναντι 21 εκ. Δολαρίων.

Η NewLead θα χρησιμοποιήσει για τη χρηματοδότηση της αγοράς των τριών πλοίων ίδια κεφάλαια αλλά και τραπεζικό δανεισμό από τη Γαλλική τράπεζα Natixis, ενώ τα υπόλοιπα δυο πλοία, το 3.400 dwt ΙΟΛΗ και το 3.400 dwt ΚΑΤΕΡΙΝΑ Λ, αγοράζονται με την ενεργοποίηση του όρο του δικαιώματος αγοράς που προέβλεπε η χρονοναύλωση από τη NewLead.

Τα δυο πλοία πωλούνται έναντι 6,05 εκ. δολ. συν το χρέος των πλοίων, όπου μέρος καλύπτεται από την έκδοση μετοχών της NewLead.

”Η NewLead επενδύει σε νέα, υψηλής ποιότητας δεξαμενόπλοια, ώστε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που εμφανίζονται στις αναδυόμενες οικονομίες και τις εξειδικευμένες αγορές με σχετικά χαμηλό ανταγωνισμό”, δήλωσε ο Μιχάλης Ζολώτας, διευθύνων σύμβουλος της NewLead

“Οι μακροχρόνιες σχέσεις της NewLead με μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες θα επιτρέψει την ανταπόκριση στις ευκαιρίες της αγοράς καθώς και τη δέσμευσή της να συνεχίσει να αυξάνει το στόλο της”.

φωτογραφία: worldmaritimenews.com