/

Πέφτουν βροχή τα μπόνους στο προσωπικό των liners

ναυτιλία

ναυτιλίαΗ Wan Hai Lines και η COSCO Shipping Holdings, μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες τακτικών γραμμών (liners) φέρεται να έχουν καταβάλει μπόνους στο προσωπικό τους, καθώς συνεχίζεται η συζήτηση  γύρω από το μπόνους 40 μηνών που έγινε γνωστό ότι έδωσε στα στελέχη της, η Evergreen Marine Corporation.

Ταϊβανέζικα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα κάποιον από τους υπεργολάβους της Wan Hai, ανέφεραν ότι το προσωπικό της θα λάβει ένα μπόνους που θα περιλαμβάνει έναν ετήσιο μισθό και ένα επιπλέον 1 εκατ. TW $ (36.093 δολ ΗΠΑ).

Η πηγή ισχυρίστηκε,  ότι αρχικά, η Wan Hai σχεδίαζε να προσφέρει χαμηλότερο μπόνους, αλλά αποφάσισε να αυξήσει το μπόνους τουλάχιστον κατά 30% αφού είδε αναφορές ότι μέρους του προσωπικού της Evergreen έλαβε μπόνους 40 μηνών.

Ο κλάδος των τακτικών γραμμών αναμένεταιι να παρουσιάσει ένα δεύτερο έτος με κέρδη ρεκόρ, με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι το συνδυασμένο καθαρό κέρδος του κλάδου θα μπορούσε να είναι περίπου 150 δισεκ. δολ..

Τέλος να σημειωθεί ότι το κινεζικό επιχειρηματικό περιοδικό Caixin Global ανέφερε ότι η COSCO Shipping Holdings, πλήρωσε στους υπαλλήλους της έως και 30 μήνες μισθούς, αφού κέρδισε 10,7 δισεκατομμύρια δολ. τους πρώτους εννέα μήνες του 2021, αύξηση 1.651% από την περσινή περίοδο.

Ωστόσο η Maersk Line, που κατέβαλε μπόνους μόλις 1.000 δολαρίων σε πολλούς υπαλλήλους το 2020, δήλωσε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι το ποσό του μπόνους θα παραμείνει αμετάβλητο για το 2021.