Παραιτήθηκε από την προεδρία της EURONAV ο Πήτερ Λιβανός

Την παραίτηση του από την θέση του προέδρου του διεθνή κολοσσού διαχείρισης τάνκερ Euronav ανακοίνωσε ο Έλληνας εφοπλιστής Πήτερ Λιβανός, μετά από 11 χρόνια παρουσίας στη διοίκηση της εταιρείας. Την θέση του στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αναλαμβάνει ο Carl Steen, με την θητεία του να ξεκινά από τις 3 Δεκεμβρίου.

Είχε προηγηθεί η πρόσφατη πώληση από τον Peter Livanos 9 εκατ. μετοχών της Euronav που είχε ως συνέπεια το ποσοστό του στο μετοχικό κεφάλαιο της Βελγικής εταιρείας να πέσει στο 2,46% από 8,12%. Μαζί με τον Peter Livanos παραιτήθηκε και ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Marc Saverys.

Ο Carl Steen που θα τον αντικαταστήσει υπηρέτησε ως επικεφαλής του Shipping, Oil Services και International Division της Nordea Bank, που εγκατάλειψε το 2011, έχοντας πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στο διεθνές τραπεζικό σύστημα.

Για την με κεντρικά γραφεία στην Αμβέρσα ναυτιλιακή εταιρεία οι αλλαγές αποτελούν μέρος μιας διαδικασίας περαιτέρω αύξησης της ανεξαρτησίας και της διαφοροποίησης του διοικητικού συμβουλίου και η εταιρεία έχει επίγνωση της ανάγκης ανανέωσης του διοικητικού συμβουλίου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα επιχειρησιακά δεδομένα που προκύπτουν από την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης τον Ιανουαρίου του 2015, την δεύτερη εισαγωγή της σε χρηματιστήριο.

«Σε προσωπικό επίπεδο, έχοντας συνεργαστεί στενά για πολλά χρόνια με τον Πέτρο και τον Marc, θα μου λείψουν οι συμβουλές και η καθοδήγησή τους. Ο Πέτρος και ο Marc έχουν αφήσει μια σημαντική κληρονομιά στην Euronav, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Euronav, Paddy Rodgers. “ Με τον Carl ως Πρόεδρο θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε πάνω στις βάσεις που ήταν τόσο κρίσιμο το να χτιστούν”, κατέληξε.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Πήτερ Λιβανός, που δραστηριοποιείται επίσης στη μεταφορά LNG με την GasLog και την GasLog Partners, δήλωσε ότι τα έντεκα χρόνια που συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο της Euronav ήταν μια εξαιρετικά θετική εμπειρία και εκδήλωσε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η Euronav όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποίησε ιδιαίτερα υψηλά οικονομικά επιτεύγματα και επιχειρησιακά ρεκόρ.

maritimes.gr{jcomments on}