/

Παρελήφθη από την MSC το μεγαλύτερο πλοίο στον κόσμο

Η μεγαλύτερη στον κόσμο ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων η MSC δρομολογεί και τα μεγαλύτερα πλοία στον κόσμο. Συγκεκριμένα, ο γίγαντας της ναυτιλίας εμπορευματοκιβωτίων με έδρα την Ελβετία καλωσόρισε στον στόλο ένα άλλο γιγαντιαίο σκάφος 24.000 TEU, το MSC Irina, το οποίο ναυπηγήθηκε από την Jiangsu Yangzi Xinfu Shipbuilding Co. Με τεράστια χωρητικότητα 24.346 TEU και διαστάσεις 399,99 μέτρα μήκος και 61,3 μέτρα δοκό, το σκάφος είναι ένα πραγματικό μαμούθ των θαλασσών, σχολιάζει ο διεθνής ναυτιλιακός τύπος.

Το πλοίο ενσωματώνει πολλά καινοτόμα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας, όπως ένα μικρό βολβώδες τόξο, έλικες μεγάλης διαμέτρου και αγωγούς εξοικονόμησης ενέργειας. Είναι επίσης εξοπλισμένο με σύστημα λίπανσης αέρα που μειώνει την αντίσταση στη γάστρα και τις γεννήτριες του άξονα που παράγουν πρόσθετη ισχύ.

Σύμφωνα με στελέχη του ναυπηγείου, αυτές οι τεχνολογίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 3-4% τοις εκατό, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές CO2 και συνολικά την EEDI III.
Η παράδοση του MSC Irina συμπίπτει με την παράδοση 24.116 TEU MSC Tessa, καθώς και τα δύο πλοία παραδόθηκαν στις 9 Μαρτίου, σύμφωνα με την China State Shipbuilding Corporation (CSSC).
Το MSC Irina ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει το παρθενικό του ταξίδι το απόγευμα της 11ης Μαρτίου. Εν τω μεταξύ, το MSC Tessa βρίσκεται ήδη στην Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, με κατεύθυνση το λιμάνι του Ningbo.
Και τα δύο πλοία παραγγέλθηκαν από την China’s Bank of Communications Financial Leasing (Bocomm Leasing) για την MSC το 2020 ως μέρος μιας συμφωνίας τεσσάρων πλοίων αξίας περίπου 600 εκατομμυρίων δολαρίων.