/

Πάνω από 2.000 ναυτικοί εγκλωβισμένοι στην Ουκρανία

odisospoliΟι εκτιμήσεις δείχνουν ότι περισσότεροι από 2.000 ναυτικοί από όλο τον κόσμο, είναι εγκλωβισμένοι στα ύδατα της Ουκρανίας σε μια ολοένα και πιο επικίνδυνη κατάσταση με τη Ρωσία να αναμένεται να εξαπολύσει μια πλήρους κλίμακας επίθεση στην Οδησσό, το κορυφαίο λιμάνι της Ουκρανίας, σύντομα.
Τα τελευταία στοιχεία από τη ναυτιλιακή πλατφόρμα Sea/ δείχνουν ότι εξακολουθούν να υπάρχουν 100 εμπορικά πλοία στα ύδατα της Ουκρανίας σήμερα το πρωί, μειωμένα κατά περισσότερο από 50% από την έναρξη της σύγκρουσης πριν από 12 ημέρες. Όπως αναφέρει το splash247.com όλα τα λιμάνια της Ουκρανίας έχουν κλείσει από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση με τα πλοία να μην μπορούν να φύγουν. Πρεσβείες και προξενεία εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να απομακρύνουν τα πληγέντα μέλη από τη χώρα.
Τα θέματα ασφάλειας που αφορούν τους ναυτικούς θα απασχολήσουν και την έκτακτη σύνοδο του του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Μαρτίου.