/

Όμιλος Τσάκου: Ύψωσε την ελληνική σημαία στο νεότευκτο LNG «TENERGY»

tenergyΟ Όμιλος Τσάκου συνεχίζει να δυναμώνει μέσω της ενίσχυσης του στόλου του με νεότευκτα πλοία. Το πόσο μεγάλη σημασία δίνει στο επενδυτικό πρόγραμμα η οικογένεια Τσάκου καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο ίδιος ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος ταξίδεψε στη Νότιο Κορέα και πιο συγκεκριμένα στα ναυπηγεία της Hyundai, για να παραλάβει χθες Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, το νεότευκτο LNG Carrier TENERGY, μεταφορικής ικανότητας 174.000 κυβικών μέτρων στο οποίο υψώθηκε η ελληνική σημαία και είναι επανδρωμένο με Έλληνες ναυτικούς. Το πλοίο είναι Dual Class και παρακολουθείται από τον νορβηγικό νηογνώμονα DNV και τον γαλλικό BV. Το πλοίο εντάσσεται στον στόλο της εισηγμένης Tsakos Energy Navigation. Ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος δίνει μεγάλη έμφαση στην προσπάθεια που γίνεται για την προσέλκυση πλοίων στο ελληνικό νηολόγιο με στόχο της ενίσχυση της ελληνικής σημαίας και με την παρουσία του στη συγκεκριμένη παραλαβή κατέστησε σαφέστατη την θέση του.

Το TENERGY είναι ναυπηγημένο βάσει των πιο σύγχρονων προδιαγραφών που υπάρχουν σήμερα στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία και οι οποίες εφαρμόζονται μετά το 2025. Πιο συγκεκριμένα, καλύπτουν τις προϋποθέσεις που αφορούν στη μειωμένη εκπομπή των αερίων του θερμοκηπίου και τις προϋποθέσεις για λιγότερες εκπομπές οξειδίων του αζώτου.

Στην τελετή ονοματοδοσίας παρέστη ο πάτερ Christopher Moor και νονά ήταν η Kim Sooyeon, σύζυγος του τέως πρέσβη της Κορέας στην Αθήνα AHN Young Jip. Tην ελληνική πρεσβεία εκπροσώπησε η σύμβουλος Χριστίνα Γεωργίου. Τον καπετάν Παναγιώτη Τσάκο συνόδευσαν ο αντιπρόεδρος του Ομίλου Τσάκου, Βασίλης Παπαγεωργίου και ο τεχνικός διευθυντής υπεύθυνος των ναυπηγικών προγραμμάτων του Ομίλου, Δημήτρης Ψαραδάκης. Η ΤΕΝ έχει σε εξέλιξη ναυπηγικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει, εκτός από το LNG carrier το οποίο παρελήφθη, ένα suezmax shuttle δεξαμενόπλοιο και τέσσερα aframax δεξαμενόπλοια με μηχανές καύσης διπλού καυσίμου δηλαδή και πετρελαίου κίνησης και φυσικού αερίου. Η εταιρεία έχει στόλο από 71 πλοία συνολικής χωρητικότητας οκτώ εκατομμυρίων τόνων dw.

Πηγή: newmoney.gr