Ο τυφώνας “Πατρίτσια” έριξε στα βράχια Bulk Carrier (video)

Μεγάλες ζημιές υπέστη ένα πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου μετά την προσάραξή του στην ακτή του Μεξικού από την πλευρά του Ειρηνικού Ωκεανού, στον απόηχο του τυφώνα Πατρίτσια, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων.

Το Los Llanitos, κατασκευής 1993 και χωρητικότητας 71,665 τόνων (dwt), της Naviera Para Mineral με βάση την πόλη του Μεξικού, ήταν αγκυροβολημένο στα ανοικτά των ακτών, περιμένοντας να κοπάσει η δύναμή του τυφώνα ο οποίος ήταν από τους σφοδρότερους που έχει καταγραφεί ποτέ στο δυτικό ημισφαίριο, σύρθηκε προς την ακτή στις 24 Οκτωβρίου, περίπου 43 χλμ ( 27 μίλια) βόρεια του λιμένα του Manzanillo.

Το μεξικανικό ναυτικό διέσωσε με ελικόπτερο 19 από τα 27 μέλη του πληρώματος, ενώ το υπόλοιπο πλήρωμα παρέμεινε για να παρακολουθεί τις ζημιές.

Μία έκθεση ανέφερε ότι το πλοίο έδειξε ρωγμές κοντά στο μηχανοστάσιο και ότι υπήρχε κίνδυνος περαιτέρω βλάβης και σε άλλα σημεία του πλοίου. Δεν υπήρχαν αρχικές αναφορές σημαντικής διαρροής από τις ζημιές στη γάστρα του πλοίου.

Το λιμάνι του Manzanillo, είναι το μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων του Μεξικού, το οποίο έκλεισε και τη προσέγγιση του τυφώνα και άνοιξε εκ νέου στις 25 Οκτωβρίου χωρίς σημαντικές ζημίες, σύμφωνα με τη διοίκηση του λιμένα.

Los Llanitos2

 φωτογραφίες Vesselfinder.net

{jcomments on}