Νεότευκτα ελληνικά πλοία στους ωκεανούς

Περίεργη πληροφορία έδωσε στη δημοσιότητα το newscode.ge η οποία αφορά την «εν κρυπτώ» πώληση έξι πλοίων τύπου handysize «…σε αδιευκρίνιστης ταυτότητας ελληνικά συμφέροντα».

Όπως αναφέρεται, η εισηγμένη στο δανέζικο χρηματιστήριο ναυτιλιακή Norden προχώρησε στην πώληση έξι πλοίων τύπου handysize σε αδιευκρίνιστης ταυτότητας ελληνικά συμφέροντα και χωρίς να έχει γίνει γνωστό το τίμημα. Τα τελευταία φέρεται να κινήθηκαν από την εταιρεία SPAC (SPECIAL PURPOSE ACQUISITION VEHICLE).  Πρόκειται για έξι όμοια handysizes χωρητικότητας 32.700 dwt έκαστο που τελούν υπό ναυπήγηση στην Κίνα και θα παραληφθούν τα 5 εντός του 2011 και το τελευταίο το 2012. Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από το ΔΣ του αγοραστή, ανακοίνωσε η Norden.

Παρελήφθησαν έξι νέα πλοία

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα του theSeaNation.gr, έξι νεότευκτα πλοία παραλήφθησαν από πέντε μεγάλες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρίες.

 

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα που επικαλείται τους Clarksons, ο Όμιλος Αγγελικούση παρέλαβε δύο φορτηγά.

Ένα cape από την Mangalia, το “Anangel Seafarer” (Dwt 180.000) και το “Anangel Dawn” (Dwt 114.000) από την Sanghai SY.

H JM Maritime Investments παρέλαβε από την Samsung το suezmax “Devon” (Dwt 157.000), του οποίου διαχειρίστρια εταιρεία θα είναι η κοινοπραξία την οποία έχει συστήσει με την Euronav.

Η Pleiades Shipping, παρέλαβε το aframax “Kalamas” (Dwt 105.307) από την Sumitomo.

H Dynacom του κ. Γ. Προκοπίου το Vlcc “Eugenia” I ( Dwt 296.800) από την Jiangnan

H Enterprises Shipping του Βίκτωρα Ρέστη, το supramax “ Virtoous Striker” (Dwt 57.000) από την Jinling

Και δεύτερο Supramax, παρέλαβε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα από την Jingling η Enterprises Shipping, του κ. Βίκτωρα Ρέστη. Πρόκειται για το “Mystic Striker” που είναι το έκτο πλοίο που παραλαμβάνεται από τα εν λόγω ναυπηγεία στα οποία ναυπηγούνται ακόμη άλλα δύο και σύμφωνα με τους Clarksons είναι προγραμματισμένα να παραδοθούν στην εταιρεία το 2011 και το 2012. O Όμιλος Ρέστη ναυπηγεί ακόμη τέσσερα capes, και πέντε kamsarmax

Και τέλος η Golden Port του κ. Πάρη Δραγνή παρέλαβε το επίσης Supramax “Maria” (Dwt 59.000) από την SPP.