Ναύλωση ρεκόρ για πλοίο της Euroseas

pittas

Συμφωνία ναύλωσης σε τιμή ρεκόρ σημειώθηκε στην αγορά των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Η ναυτιλιακή εταιρεία Euroseas, του έλληνα εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα, ανακοίνωσε ότι ένα από τα πλοία της Synergy Oakland θα κερδίζει περίπου 200.000 δολάρια ημερησίως για τις επόμενες 60-85 ημέρες.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία έκλεισε συμφωνία για τη ναύλωση του containership Synergy Oakland, για διάστημα 60 ημερών και με option επέκτασης της χρονικής διάρκειας μέχρι 85 ημέρες, με ακαθάριστα ημερήσια ναύλα μεταξύ 195.000 και 202.000 δολαρίων την ημέρα, ανάλογα με το πότε θα παραδοθεί το πλοίο στο ναυλωτή.
Η ναύλωση θα ξεκινήσει στο δεύτερο μισό του Οκτωβρίου 2021, όταν η Euroseas παραλάβει το contanership από τον υφιστάμενο ναυλωτή του.
Τα έσοδα από τη συμφωνία αναμένεται να διαμορφωθούν σε 12 έως 17 εκατ. δολάρια.
Ο Αριστείδης Πίττας, πρόεδρος και CEO της Euroseas, σχολίασε ότι αυτός είναι ο υψηλότερος ναύλος που έχει επιτευχθεί ποτέ από οποιοδήποτε πλοίο του στόλου της Euroseas και ένας από τους υψηλότερους που έχει επιτευχθεί ποτέ στην ναυτιλιακή βιομηχανία containerships.
Σημειώνεται ότι η Euroseas αγόρασε πρόσφατα το χωρητικότητας 1,740 teu πλοίο Piraeus Trader, κατασκευής 2006, έναντι 25,5 εκατ. δολαρίων. Παράλληλα, έκλεισε συμφωνία για τη ναύλωση του containership διάρκειας τριών ετών, με ημερήσια ναύλα περίπου 26.700 δολάρια.