Μηχανική βλάβη στο Φ/Γ BLUE ROSE

BLUE ROSE

Μηχανική βλάβη καθώς και εισροή υδάτων, στο Φ/Γ πλοίο “BLUE ROSE”, σημαίας Τανζανίας, διαπιστώθηκε βραδινές ώρες χθες, από όργανα της Λιμενικής Αρχής Μήλου, στο αγκυροβόλιο του όρμου ΒΟΥΔΙΩΝ ν. Μήλου. 
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήλου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), ότι σκάφος με έντεκα (11) επιβαίνοντες χρήζει άμεσης συνδρομής, πιθανόν λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Μήλου.

Άμεσα, από τη Λιμενική Αρχή Μήλου , ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και απέπλευσε προς εντοπισμό και παροχή συνδρομής από το λιμάνι του Αδάμαντα ν. Μήλου το Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑ “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ” Ν.Λ. 893 με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, από την περιοχή ΠΟΛΛΩΝΙΩΝ ν. Μήλου το Φ/Γ-ΛΑΝΤΖΑ “ΦΟΞ” Σ.Μ. 173 και από ν. Κίμωλο το Ε/Γ-Τ/Ρ “ ΔΕΛΦΙΝΙ” Ν.Σ. 817, ενώ ενημερώθηκαν σχετικά και τα παραπλέοντα Α/Κ“ ΚΑΠΕΤΑΝ ΔΙΟΝΥΣΗΣ” Ν.Μ. 28 και Ε/Γ-Τ/Ρ “ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ” Ν.Π. 11800.
Στη συνέχεια από το ΕΚΣΕΔ ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήλου ότι το σκάφος που βρίσκεται σε δυσχερή θέση είναι στην περιοχή ΒΟΥΔΙΩΝ ν. Μήλου και δόθηκε εντολή στα ανωτέρω σκάφη να προσεγγίσουν το σημείο.
Επιπροσθέτως στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μήλου, μετέβησαν στην περιοχή με υπηρεσιακό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ..
Κατόπιν ελέγχου, διαπίστωσαν ότι το σκάφος που έχρηζε συνδρομής ήταν το Φ/Γ πλοίο «BLUE ROSE» σημαίας Τανζανίας και ότι επί του πλοίου δεν υπήρξε εστία πυρκαγιάς, ενώ ο πλοίαρχος δήλωσε μηχανική βλάβη καθώς και εισροή υδάτων στο αμπάρι Νο 2, χωρίς ωστόσο να συντρέχει κίνδυνος βύθισης αυτού.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. 
Από το Υπολιμεναρχείο Μήλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του «BLUE ROSE», μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας, από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα, ενώ τέθηκε σε ετοιμότητα το τοπικό σχέδιο περιστατικών ρύπανσης.