Μεγάλο ναυλοσύμφωνο για τη Star Bulk Carriers

Star Bulk
Big deal πέτυχε η Star Bulk Carriers του Πέτρου Παππά στο «κομμάτι» των ναυλώσεων. H ναυτιλιακή εταιρία ναύλωσε το πλοίο της «Star Mariella» έναντι 14.800 δολ. την ημέρα, την ώρα που οι τιμές κινούνται στην αγορά στην περιοχή των 12.500 δολ. ημερησίως.

Aκολουθώντας την προσφιλή της στρατηγική των βραχυχρόνιων ναυλώσεων πλοίων της, η εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά εταιρία, της οποίας η μετοχή κινείται στα 9,92 δολ., ναύλωσε το πλοίο με συμβόλαιο έξι έως οκτώ μηνών σε τιμή αισθητά πάνω από τον μέσο όρο της αγοράς.

Aξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή ο δείκτης Baltic Dry συνέχισε την ανοδική του πορεία, ξεπερνώντας τις 1.400 μονάδες, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών για την εξέλιξη της αγοράς του ξηρού φορτίου είναι ως επί το πλείστον αισιόδοξες.

Eπίσης, μία άλλη ελληνική εταιρία, η White Sea Navigation, συμφώνησε στη ναύλωση του πλοίου Achilleas S (χωρητικότητας 58.800 dwt, κατασκευής 2010) για τέσσερις έως έξι μήνες έναντι 11.900 δολ. ημερησίως, την ώρα που οι τιμές στην αγορά spot δεν ξεπερνούσαν τα 11.000 δολ.

dealnews.gr