/

Μεγάλη επενδυτική κίνηση από την Diana Shipping-αγορά εννέα πλοίων

dianashippingΣτην αγορά εννέα πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου θα προχωρήσει η  Diana Shipping, υλοποιώντας μια σημαντική επενδυτική κίνηση. Η εισηγμένη στο NYSE ναυτιλιακή εταιρεία της Οικογένειας Παληού, ανακοίνωσε σήμερα ότι συμφώνησε, να αγοράσει από την Sea Trade Holdings Inc., ένα μη συνδεδεμένο τρίτο μέρος, εννέα bulkers ultramax που ναυπηγήθηκαν μεταξύ των ετών 2015 και 2018, με μέση ηλικία περίπου 5,4 έτη. Οι παραδόσεις πλοίων αναμένεται να πραγματοποιηθούν κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Η Diana Shipping θα αποκτήσει τα πλοία έναντι 330 εκατ. δολ στο συνολο εκ των οποίων 220 εκατομμύρια δολάρια θα καταβληθούν σε μετρητά και 110 εκατομμύρια δολάρια θα καταβληθούν με τη μορφή νέων μετοχών (18.487.395 νέες μετοχές Diana Shipping), στην τιμή των 5,95 δολ ανά μετοχή.

 

Αφού ολοκληρωθεί η παράδοση των εννέα πλοίων και μετά την ολοκλήρωση της προαναγγελθείσας πώλησης του m/v Baltimore, ο στόλος της Diana Shipping Inc. θα αποτελείται από 43 πλοία ξηρού χύδην φορτίου (4 Newcastlemax, 11 Capesize, 5 Post-Panamax , 6 Kamsarmax, 8 Panamax και 9 Ultramax).