/

Με ελληνική σημαία το «Asterix I» της Capital Product Partners L.P

Με διήμερους εορτασμούς και μια μεγάλη τελετή στο ναυπηγείο Hyundai Heavy Industries στο Ulsan της Νότιας Κορέας, ολοκληρώθηκε η ονοματοδοσία και η παράδοση του νέου πλοίου «Asterix I» που προστίθεται στον στόλο της Capital Product Partners L.P. με ελληνική σημαία. Το νεότευκτο πλοίο «Asterix I» αποτελεί το 7ο  από τα συνολικά 16 LNG carriers τελευταίας γενιάς που έχει παραγγείλει ο Όμιλος Capital από το 2018, σε μια επένδυση ύψους πάνω από $4 δισ.

20230216_152201

Το νέο πλοίο LNG carrier «Asterix I» είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον πλοίο νέας γενιάς και διαθέτει χωρητικότητα 174.000 κυβικά μέτρα. Κατασκευάστηκε από τη Hyundai Heavy Industries στη Νότιο Κορέα. Την ονοματοδοσία του πλοίου πραγματοποίησε η Αλεξάνδρα Ξύστρα, Τεχνική Διευθύντρια της Capital Gas Ship Management που μαζί με μια διευρυμένη ομάδα ναυπηγών και τεχνικών στην Ελλάδα και στο ναυπηγείο της Ν. Κορέας έχει επιμεληθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια τον ομαλό σχεδιασμό, την κατασκευή και την παράδοση επτά πλοίων LNG carriers, με άλλα εννέα πλοία να είναι προγραμματισμένα για παράδοση μέχρι το 2026.

Αυτή τη στιγμή, αποτελεί το πιο ακριβό ελληνόκτητο πλοίο που βρίσκεται στο νερό με την αξία του να ανέρχεται στα $300 εκατ. Είναι ένα εξαιρετικά αποδοτικό πλοίο με κινητήρες τύπου XDF ενώ είναι εξοπλισμένο με συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου συστήματος λίπανσης αέρα και αυξημένων ορίων πλήρωσης φορτίου (άνω του 99%) και διαθέτει μηχανές διπλού καυσίμου. Η προηγμένη τεχνολογία που διαθέτει και τα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά που φέρει σηματοδοτούν ένα ακόμη ορόσημο στη δημιουργία του πράσινου στόλου της εταιρείας και στην δέσμευση της για βιώσιμη ανάπτυξη.

DJI_0210

Το LNG Carrier «Asterix I» θα πλέει με ελληνική σημαία, απόφαση που αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της ψήφου εμπιστοσύνης του Ομίλου Capital στην ιστορική παράδοση της Ελλάδας στη ναυτιλία σε μια απαιτητική περίοδο για την εύρεση των κατάλληλων πληρωμάτων παγκοσμίως.

Στους εορτασμούς και την τελετή ονοματοδοσίας παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hyundai Heavy Industries κ. S.K. Lee, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Capital Product Partners L.P. κ. Γεράσιμος Καλογηράτος. Επίσης,  συμμετείχαν περισσότερα από 50 υψηλόβαθμα στελέχη του Ομίλου Capital, της Hyundai Heavy Industries και άλλων οργανισμών και εταιρειών, μεταξύ των οποίων ο κ. Σπύρος Λεούσης, Εμπορικός Διευθυντής της Capital Product Partners L.P., ο κ. Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης, νομικός σύμβουλος, ο κ. Μίλτος Ζήσης, Διευθύνων Σύμβουλος της Capital Gas Ship Management Corp. και ο Πλοίαρχος Γιώργος Μανδαλάκης, Ναυτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τόκιο.