Κοντά σε συμφωνία Maersk και China Shipping

Μετά την υπογραφή του MOU τον περασμένο μήνα, η AP Moller Maersk Group και επίσημα επιθυμεί να επεκτείνει τις συζητήσεις με την China Shipping (Group) για την από κοινού κατοχή και εκμετάλευση των νέων τερματικών σταθμοών εμπορευματοκιβωτίων στην Ευρώπη.

Οι συζητήσεις διεξάγονται σε ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, καθώς, παρόντες στην τελετή υπογραφής στο Βέλγιο ήταν, ο Πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, που φιλοξενείται από τον Πρωθυπουργό του Βελγίου, Elio Di Rupo.

Η China Shipping (Group) δραστηριοποιείται με δύο εταιρείες, την China Shipping Terminal και την China Container Shipping Lines και «επιδιώκει να επεκτείνει τo δύκτιο της στην Ευρώπη,” σύμφωνα με την Maersk.

Στις 8 Μαρτίου 2013, η China Shipping Terminal υπέγράψε ένα MOU (μνημόνιο κατανόησησ) με την Terminals APM Zeebrugge για μερίδιο 24% στην εκμετάλευση των προβλήτων υψηλής παραγωγικότητας. Η APM Terminals Zeebrugge παραμένει ο κύριος μέτοχος και διαχειριστής του σταθμού, με μερίδιο 51%, η Shanghai International Port Group (SIPG) έχει το 25%.