Κανένα ίχνος από τους 16 αγνοούμενους ναυτικούς του BULK JUPITER

Ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί τα μέλη του πληρώματος ή κάποιο σημάδι από το βυθισμένο bulk carrier τύπου Supramax, BULK JUPITER παρά τις συνεχιζόμενες έρευνες. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Gearbulk δήλωσε: Το BULK JUPITER βυθίστηκε την 1η Ιανουαρίου περίπου 150 ναυτικά μίλια ανοικτά των ακτών της Βουνγκ Τάου στο Βιετνάμ. Δυο είναι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί μέλη του πληρώματος ενώ ένας μόνο έχει επιζήσει. Οι υπόλοιποι 16 ναυτικοί εξακολουθούν να αγνοούνται.

 

Πλοία και αεροπλάνα, υπό την καθοδήγηση του Λιμενικού Σώματος του Βιετνάμ συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στην περιοχή που το BULK JUPITER είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Η Gearbulk ανέφερε πως το BULK JUPITER αναχώρησε από την Κουαντάν στις 30 Δεκεμβρίου 2014 στις 20:00 τοπική ώρα, με 19 μέλη πλήρωμα, όλοι Φιλιππινέζοι, και περίπου 46.400 MTS Βωξίτη.

Το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 22:54 τοπική ώρα την 1 Ιανουαρίου. Η ιαπωνική ακτοφυλακή έλαβε το σήμα κινδύνου και αμέσως ξεκίνησε μια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Μία σωσίβια λέμβος και μια σχεδία από το BULK JUPITER βρέθηκαν από το M/V Zim Asia στην περιοχή.

Το ρυμουλκό Μ/V OLNG Muttrah, περισυνέλεξε ένα επιζών μέλος του πληρώματος, τον αρχιμάγειρα Angelito Roxas.

Οι έρευνες συνεχίζονται.