/

Η Έλπη Πετράκη νέα πρόεδρος της WISTA International

Η WISTA International (Women’s International Shipping and Trading Association) εξέλεξε τη νέα της Πρόεδρο, την Έλπη Πετράκη, από τη WISTA Hellas, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της χθες το απόγευμα, στις 26 Οκτωβρίου, στη Γενεύη της Ελβετίας.

Πρόκειται για μία εκλογή που συνιστά τιμή για την ελληνική ναυτιλία, τα στελέχη της και τις γυναίκες της.

Υποψήφιες για τη θέση του Προέδρου ήταν η Έλπη Πετράκη, WISTA Hellas, και η Alexandra Anagnostis-Irons, WISTA USA.

Η WISTA International αποτελείται από 56 Εθνικούς Συνδέσμους WISTA (NWA) και ο καθένας εκπροσωπείται από την Πρόεδρο ή έναν εκπρόσωπο στην Γενική Συνέλευση και ψηφίζει για την επιλογή της χώρας του για την Πρόεδρο.

Η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος της WISTA International, Έλπη Πετράκη, Υπεύθυνη Operations, Chartering & Business Development στη ENEA Management, δήλωσε: “Είναι πραγματικά τιμή μου που εκλέχτηκα Πρόεδρος της WISTA International. Η ποικιλομορφία και η συμπερίληψη στη ναυτιλία δεν ήταν ποτέ στο επίκεντρο όπως σήμερα και ενώ έχουν επιτευχθεί πολλά τον τελευταίο καιρό, υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν. Η WISTA International έχει μια ισχυρή φωνή που πρέπει να ακουστεί, συνεχίζοντας να ευαισθητοποιεί για την απίστευτη συμβολή των γυναικών στον κλάδο. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τις ς WISTA NWA’s  και άλλους διεθνείς φορείς για να αντιμετωπίσουμε όπως ο οργανισμός μας μπορεί να υποστηρίξει στόχους – όπως η απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές, η ψηφιοποίηση και η προσέλκυση νέων ταλέντων – και να παρέχει ίσες και ισότιμες ευκαιρίες για όλους».

Η πρώην Πρόεδρος της WISTA International, Δέσποινα Θεοδοσίου, με πενταετή θητεία και δύο συνεχόμενες θητείες μεταξύ 2017-2022, χειροκροτήθηκε στη συνεδρίαση της Συνέλευσης. Μετά την ανακοίνωση της νέας προέδρου, απευθύνθηκε στα μέλη της WISTA και μίλησε για μερικά από τα highlights κατά τη διάρκεια της προεδρίας της.

“Μετά από πέντε χρόνια, ήρθε η ώρα να κρεμάσω το καπέλο μου ως Πρόεδρος της WISTA International. Αρχικά, θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στα άλλα μέλη της Διεθνούς Εκτελεστικής Επιτροπής της WISTA, που έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια Δεύτερον, θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη στιςς Προέδρους των 56 Εθνικών Ενώσεων WISTA που με εμπιστεύτηκαν. Ήταν χαρά μου να συνεργαστώ μαζί σας.

Η WISTA Hellas , μέλος της WISTA International (Women’s International Shipping & Trading Association) είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1993. Η WISTA Hellas αριθμεί περισσότερα από 350 μέλη, τα οποία κατέχουν καίριες θέσεις στις εταιρείες όπου εργάζονται και συμβάλλουν ενεργά στη λήψη αποφάσεων στην ελληνική ναυτιλία και στο διεθνές εμπόριο. Το Σωματείο προωθεί την ισότητα των φύλων και την ίση εκπροσώπηση σε θέσεις ευθύνης .