/

Διώρυγα Σουέζ: Απεγκλωβίστηκε το ελληνικών συμφερόντων «Glory» που μεταφέρει ουκρανικά σιτηρά

Απεγλωβίστηκε το πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου «Glory» που νωρίς το πρωί προσάραξε στη Διώρυγα του Σουέζ, σύμφωνα με το ναυτιλιακό πρακτορείο Leth.

«21 πλοία με κατεύθυνση νότια θα ξεκινήσουν/συνεχίσουν τις διελεύσεις τους. Αναμένονται μόνο μικρές καθυστερήσεις», έγραψε το Leth στο Twitter.

Το πλοίο είχε φορτώσει 65.970 μετρικούς τόνους καλαμποκιού από το ουκρανικό λιμάνι Chornomorsk στις 25 Δεκεμβρίου και κατευθυνόταν στην Κίνα, σύμφωνα με το Κοινό Κέντρο Συντονισμού Πρωτοβουλίας για τα Σιτηρά Μαύρης Θάλασσας (JCC) με έδρα την Κωνσταντινούπολη.

Το πλοίο, το διαχειρίζεται η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρεία Target Marine.

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, ζωντανά δεδομένα χάρτη από τον πάροχο θαλάσσιων πληροφοριών MarineTraffic έδειξαν ότι το σκάφος διέσχιζε τη Διώρυγα του Σουέζ πριν από οκτώ ώρες περίπου. Το πλοίο πλέει υπό τη σημαία των Νήσων Μάρσαλ, σύμφωνα με το MarineTraffic και το VesselFinder.

Η Διώρυγα του Σουέζ είναι μια από τις σημαντικότερες πλωτές οδούς στον κόσμο, με τα 120 μίλια της να φιλοξενούν το 30% της παγκόσμιας κίνησης εμπορευματοκιβωτίων και το 12% του συνόλου του παγκόσμιου εμπορίου αξίας περίπου 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως.

ΠΗΓΗ: ot.gr