Δάνειο 120 εκατ. δολαρίων για τον τερματικό σταθμό στη Φουτζέιρα για την Aegean

Η προμηθευτή εταιρεία καυσίμων του Δημήτρη Μελισσανίδη Aegean Marine Petroleum Network Inc έχει εξασφαλίσει μια νέα πιστωτική διευκόλυνση ύψους 120 εκατομμυρίων δολαρίων από τράπεζες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τον τερματικό σταθμό πετρελαίου της Φουτζέιρα.

Η διευκόλυνση είχε κανονιστεί από την United Arab Bank, και χρηματοδοτείται από τις United Arab Bank, Abu Dhabi Commercial Bank, Commercial Bank of Dubai, και την Εθνική Τράπεζα του Ομάν.

Οι εισπράξεις από το δάνειο, το οποίο έχει εξασφαλιστεί σε χαμηλότερες τιμές και με μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής από τα υπάρχουσα πιστωτική διευκόλυνση το 2013 (2013 Fujairah Credit Facility) της εταιρείας, χρησιμοποιήθηκαν για την αποπληρωμή των αξίας 45,2 εκατομμυρίων δολαρίων χρεών που εκκρεμούν σήμερα στην εγκατάσταση αποθήκευσης στη Φουτζέιρα.

 

Ο Νικόλας Ταβλάριος, πρόεδρος της Aegean, σχολίασε ότι με το νέο αυτό δάνειο δημιουργούνται ευνοϊκότεροι όροι σε σχέση με το προηγούμενο δάνειο το 2013, γεγονός που ενισχύει περαιτέρω την οικονομική ευελιξία της εταιρείας. “Η εγκατάσταση αποθήκευσης μας στη Φουτζέιρα έχει λάβει μια καλή θέση στην αγορά και θα επιτύχει γρήγορα μια υψηλή τιμή χρήσης, χάρη στην ισχυρή στρατηγική μάρκετινγκ μας και την πολύτιμη υποστήριξη του τοπικού τραπεζικού μας ομίλου”, προσέθεσε.

Το υπόλοιπο των εσόδων αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την αγορά με την πρώτη ευκαιρεία προμηθειών και παράλληλα για τη συνέχιση της στρατηγικής της Aegean για πώληση ανάμεικτων προϊόντων με σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας.

maritimes.gr{jcomments on}