Αποσύρει την προσφυγή του κατά της MMS το Υπουργείο πετρελαίου του Ιράκ

Τι συμφώνησαν η ελληνική ναυτιλιακή και το Υπουργείο Πετρελαίου του Ιράκ

Την προσφυγή του στην Ελλάδα κατά της ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακής εταιρείας Marine Management Services M.C. (MMS) του Γρηγόρη Καλλιμανόπουλου αποσύρει το Υπουργείο Πετρελαίου της Δημοκρατίας του Ιράκ μετά από συμφωνία διακανονισμού των δύο πλευρών.

Υπενθυμίζεται ότι το Ιράκ είχε κινηθεί νομικά κατά της ελληνικής ναυτιλιακής την οποία κατηγορούσε για παράνομη μεταφορά αργού πετρελαίου από την Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG) με πετρελαιοφόρα της.

Η διμερής συμφωνία προβλέπει ότι η MMS, μετά το πέρας των τρεχουσών ναυλώσεων και συμβολαίων, δεν θα προμηθεύεται και δεν θα διανέμει αργό πετρέλαιο από το Κουρδιστάν εκτός εάν το πετρέλαιο πωλείται με έγκριση της Oil Marketing Company (SOMO) ή του Υπουργείου Πετρελαίου.

 

Σημειώνεται ότι η SOMO απαγόρευσε στα πλοία της MMS την μεταφορά αργού πετρελαίου μετά την μεταφορά που έκανε από την KRG.

Η απαγόρευση μεταφοράς πετρελαίου αναμένεται να αρθεί κατά το τρίτο ή τέταρτο τρίμηνο του 2015 οπότε και η MMS αναμένεται να ολοκληρώσει τις τρέχουσες ναυλώσεις.

dealnews.gr