Έκρηξη και πυρκαγιά σε δεξαμενόπλοιο στο Ρότερνταμ

δεξαμενόπλοιο

Έκρηξη σημειώθηκε σε δεξαμενόπλοιο που βρισκόταν στο Koole Terminals, στο λιμάνι του Ρότερνταμ, σήμερα το μεσημέρι. Την έκρηξη ακολούθησε πυρκαγιά με τις φλόγες να φτάνουν σε ύψος 50 μέτρων και να είναι ορατές από πολύ μακριά όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Ένα μέλος του πληρώματος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να αντιμετωπίσει την κατάσταση και κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο.

Το όνομα του δεξαμενόπλοιου δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, αλλά σύμφωνα με το AIS και τις φωτογραφίες, πρόκειται είτε για το ATLANTIC SYMPHONY είτε για το MANAS. Πιθανότατα όμως, το εν λόγω δεξαμενόπλοιο να είναι το ATLANTIC SYMPHONY, καθώς οι πληροφορίες μιλούν για πλοίο φορτωμένο με έλαιο καρύδας. Το ATLANTIC SYMPHONY έφτασε στο Ρότερνταμ από το Port Klang της Μαλαισίας, ενώ το MANAS έφτασε στο Ρότερνταμ από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η λήψη του βίντεο που ακολουθεί έγινε τη Κυριακή 15 Οκτωβρίου και ενώ το ATLANTIC SYMPHONY βρισκόταν εν πλω προς το Ρότερνταμ.

[youtube id=”eNs3JkNIlC0″]

φωτογραφία: www.rijnmond.nl