/

Ποιοι πήραν τα βραβεία Lloyd’s Awards

Βραβεύτηκαν κορυφαία στελέχη της ελληνικής ναυτιλίας στην διάρκεια της καθιερωμένης εκδήλωσης της Lloyd’s List όπου και απονεμήθηκαν τα Lloyd’s Awards για το τρέχον έτος. Προσωπικότητα της χρονιάς αναδείχθηκε η Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε. και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ κ. Μελίνα Τραυλού.
Παραλαμβάνοντας το βραβείο της ανέφερε: «Πιστεύω πολύ στη δύναμη της ομάδας. Και τίποτε δεν πραγματοποιείται αν δεν υπάρχει μία ομάδα. Είναι πολλές οι ομάδες γύρω μας που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε. Η οικογένειά μας είναι μία ομάδα. Για εμάς εδώ σήμερα είναι η ναυτιλία, είναι η θάλασσα. Είμαστε μία ομάδα στην ΕΕΕ, μία αγαπημένη και ενωμένη ομάδα. Είμαστε μια μεγάλη και φανταστική ομάδα στη Neptune. Είμαι πολύ υπερήφανη που είμαι μέρος όλων αυτών των ομάδων. Αυτό το βραβείο είναι για όλους μας». Επίσης αναφορά έκανε και στο έργο που επιτέλεσε ο Θεόδωρος Βενιάμης.

Απευθύνοντας χαιρετισμό ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης μεταξύ άλλων, ότι η ελληνική ναυτιλία εξελίσσεται, πρωτοπορεί και δημιουργεί, εξακολουθώντας να ηγείται στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

Εταιρεία Ξηρού Φορτίου της Χρονιάς αναδείχθηκε η Ionic Shipping. Εταιρεία Δεξαμενόπλοιων της Χρονιάς αναδείχθηκε η Andriaki Shipping. Επιβατηγός Εταιρεία της Χρονιάς αναδείχθηκε η Levante Ferries. Ναυλομεσίτης της Χρονιάς αναδείχθηκε το BRS Group Athens. Ως Ναυτιλιακός Χρηματοδότης της Χρονιάς βραβεύτηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών. Το Βραβείο Τεχνολογικού Επιτεύγματος απονεμήθηκε στο Global Ships System center του αμερικανικού νηογνώμονα ABS.Το Βραβείο για την Ασφάλεια απονεμήθηκε στην Line Marine. Το Βραβείο Επιτεύγματος στην Εκπαίδευση ή την Επιμόρφωση απονεμήθηκε στην Ειρήνη Νοτιά επικεφαλής του Project Connect Adopt a Ship. Το Βραβείο Πειραιάς: Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο απονεμήθηκε στην ΤECHNAVA. Επίσης Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς αναδείχθηκε η Δωροθέα Ιωάννου διευθύνουσα σύμβουλος του P&I American Club. Ναυτικός της Χρονιάς αναδείχθηκε ο πλοίαρχος Κίμωνας Χριστοδούλου. Πλοίο της Χρονιάς αναδείχθηκε ο νέος στόλος των AERO Highspeed του Όμιλο Attica. Το Βραβείο Βιωσιμότητας έλαβε ο Θανάσης Πολυχρονόπουλος της Polygreen. Ακόμη το Lloyd’s List Intelligence Big Data Award απονεμήθηκε στην HILO Maritime Risk Management. Το Βραβείο Επόμενης Γενιάς στη Ναυτιλία στον Αντώνη Μαλαξιανάκη. Το Βραβείο Επιτεύγματος Ζωής Lloyd’s List / Propeller Club απονεμήθηκε στον διατελέσαντα επι 13 συναπτά έτη τέως πρόεδρο της Ε.Ε.Ε. Θεόδωρο Βενιάμη. Τέλος ως Newsmaker της Χρονιάς βραβεύτηκε ο Χάρης Βαφειάς.

Πηγή; Portnet.gr, φωτογραφία naftikachronika.gr