Πλοίο με λαθραία τσιγάρα στο λιμάνι της Καλαμάτας

Το πλοίο “Mesogio” βρίσκεται αυτή την ώρα στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου λιμενικοί και τελωνειακοί διεξάγουν έρευνα στο λαθραίο φορτίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο εντοπίστηκε ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου και οδηγήθηκε στο λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Οι λιμενικές αρχές εκτιμούν, ότι το πλήρωμά του αναζητούσε περιοχή- πιθανόν στις ακτές της Μεσσηνίας- για να ξεφορτώσει.

Στην επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης συνέβαλαν σκάφη του Λιμενικού από Καλαμάτα και Πάτρα, καθώς ένα πλόιο ανοιχτής θαλάσσης και ένα ελικόπτερο. Ανοιχτά της Κορώνης υπάρχει ένα ακόμα μικρότερο πλοίο, στο οποίο αυτή την ώρα διεξάγονται έρευνες επίσης για ύποπτο φορτίο.

 

Υπολογίζεται ότι πρόκειται για “πλοίο -μάνα”, δηλαδή από αυτά που ξεφορτώνουν σε άλλα μικρότερα και οτι ενα προκειμένη μετέφερε πάνω από 6.000 κούτες  λαθραίων τσιγάρων με τους δασμούς να υπολογίζονται γύρω στα 10-12 εκατ. ευρώ.

Εχουν συλληφθεί 5-6 άτομα, τα οποία κρατούνται στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/56435-tathraia-tsigara-kalamata

Click to enlarge image P1110073.jpg

 

eleftheriaonline.gr