“Piraeus 2015” Εκθεση “Θαλασσας Εργα” στη Γκαλερι Καψιωτη

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης στον Πειραιά της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας», η οποία θα διεξαχθεί τον Μάιο του 2015, η Γκαλερί Καψιώτη οργανώνει ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής, με τίτλο «Θάλασσας Έργα»  με τη συμμετοχή γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 και ώρα 20.00 το βράδυ. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Ιουνίου 2015.

Το θέμα της έκθεσης «επανέρχεται» και εστιάζει εκ νέου στη σχέση της θάλασσας με την τέχνη. Το υγρό στοιχείο υπήρξε απόλυτα συνυφασμένο με το ελληνικό, σχεδόν αρχέγονα συνδεδεμένο μαζί του εδώ και αιώνες. Η θάλασσα, με την ειδυλλιακή και άγρια όψη της, ήταν και παραμένει πηγή έμπνευσης για τους Έλληνες καλλιτέχνες, είτε αυτοί ήταν ανώνυμοι δημιουργοί είτε καταξιωμένοι και διάσημοι θεράποντες της τέχνης.

 

Την έμπνευση αυτή ακριβώς, που ακόμη συνεχίζεται αδιάκοπα, προσπαθεί να αναδείξει η έκθεση «Θάλασσας Έργα II», με τα έργα των καταξιωμένων Eλλήνων καλλιτεχνών: Χρύσα Βέργη, Nίκος Kαλαφάτης, Ειρήνη Κανά, Πόλυ Κάνιστρα, Ράνια Καπελιάρη, Μαρία Κτιστοπούλου, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Bαγγέλης Pήνας, Παύλος Σάμιος, Μαρία Φιλοπούλου, Αλέκος Φασιανός, Μανώλης Χάρος. Τα έργα τους, διαφορετικά μεταξύ τους, γυρνάνε πολύ συχνά γύρω από έναν κοινό άξονα: τη θάλασσα, τα τοπία της, τους ανθρώπους της. Tο βλέμμα τους θα μας ταξιδέψει στις πιο ιδιαίτερες όψεις της.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΓΚΑΛΕΡΙ ΚΑΨΙΩΤΗ

Η παρουσία μας στο χώρο της τέχνης μετράει πλέον 50χρόνια , αφού η Γκαλερί Καψιώτη ξεκίνησε τη μακρά της πορεία το 1959… Το γεγονός αυτό μας δίνει σήμερα το δικαίωμα να μιλάμε με σιγουριά για οτιδήποτε συμβαίνει στα ελληνικά εικαστικά πράγματα. Η γνώση και η πείρα , αλλά και η αγάπη μας για τα έργα τέχνης και τους καλλιτέχνες μας παρέχουν τη δυνατότητα να στεκόμαστε με κύρος και αξιοπιστία δίπλα στους παλιούς και τους νέους πελάτες μας και να τους προσφέρουμε την ευκαιρία να έρθουν, με προσιτό τρόπο, σε επαφή με ολόκληρο το φάσμα της σύγχρονης ελληνικής τέχνης, να το γνωρίσουν και να το αγαπήσουν όπως εμείς. Είμαστε βέβαιοι ότι οι εικαστικές μας προτάσεις, τόσο για τα έργα ζωγραφικής όσο και για τα γλυπτά, αλλά και για κάθε άλλη εικαστική δημιουργία, θα σας ικανοποιήσουν στο μέγιστο βαθμό, καθώς στην αίθουσα τέχνης της Γκαλερί Καψιώτη θα βρείτε έργα όλων των σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών και όχι μόνο

ΒΕΡΓΗ ΧΡΥΣΑ
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Από το 1978 έως το 1979 και από το 1985 έως το 1989 σπούδασε Ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δασκάλους τους Λ. Κανακάκη, Δ. Μυταρά, Ν. Κεσσανλή και Μ. Λαμπράκη–Πλάκα. Σπούδασε επίσης Interior Designing στο fine Arts School of California State University of Long Beach με δάσκαλο τον A. Turnauyer (1980-1994). Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη ζωγραφική στην Ecole Nationale Superieure des Beaux – Arts de Paris με δάσκαλο τον Pierre Carron (1990-1992). Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 12 Οκτωβρίου 1929. Το 1950 φοιτά δύο χρόνια στην Ανώτατη Εμπορική Σχολή. Διακόπτει το 1952, εισάγεται στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και τελειώνει τις σπουδές του στην ζωγραφική με καθηγητή τον Γιάννη Μόραλη. Το 1976 εξελέγη τακτικός καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών όπου έκτοτε διδάσκει ζωγραφική. Παρουσίασε την εργασία του σε εκθέσεις που έγιναν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΜΑΡΙΑ ΚΤΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Η Μαρία Κτιστοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με καθηγητές τους Τριαντάφυλλο Πατρασκίδη, Μαρτίνο Γαβαθά και Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα. Τιμήθηκε με τρεις κρατικές υποτροφίες από το Ι.Κ.Υ. Αποφοίτησε με άριστα το 1990. Επίσης, σπούδασε Γραφικές Τέχνες στο Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο (Α.Τ.Ι.).

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΗΝΑΣ
Ο Βαγγέλης Ρήνας γεννήθηκε στη Σάμο το 1966.
Πήρε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής από το Βασίλη Κορκοβέλο.
Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, ζωγραφική με δάσκαλο το Δημοσθένη Κοκκινίδη και χαρακτική με δάσκαλο το Θανάση Εξαρχόπουλο.

ΣΑΜΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ
Ο Παύλος Σάμιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948.
Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας με δασκάλους τον Νίκο Νικολάου και Γιάννη Μόραλη. ‘Εκανε την πρώτη του ατομική έκθεση το 1978 στην Αθήνα. ‘Εχει παρουσιάσει ακόμη έργα του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διδάσκει στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στο Εργαστήριο Βυζαντινής Παραδοσιακής Ζωγραφικής.

ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
Ο Νίκος Καλαφάτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955.Πήρε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής στο εργαστήρι του ζωγράφου Β.Βλαχόπουλου. Σπούδασε ζωγραφική στην Academia Di Belle Arti της Φλωρεντίας απ’ όπου αποφοίτησε το 1979. Το 1991 πήρε τριετή υποτροφία στη γλυπτική πρωτεύοντας σε εξετάσεις του Ι.Κ.Υ. και της Α.Σ.Κ.Τ. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα και την Εύβοια.

ΑΛΕΚΟΣ ΦΑΣΙΑΝΟΣ
Ο Αλέκος Φασιανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1935. Σπούδασε βιολί στο Ωδείο Αθηνών και ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. (1956-1960, εργαστήριο Γ. Μόραλη). Παρακολούθησε μαθήματα λιθογραφίας στην Ecole des beaux-arts του Παρισιού, με υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης (1962-1964), κοντά στους Clairin και Dayez. Το 1966 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, ενώ από το 1974 ζει και εργάζεται μεταξύ Παρισιού και Αθήνας. Από το 1959 έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από εβδομήντα ατομικές εκθέσεις. Συμμετείχε επανειλημμένα σε ομαδικές εκθέσεις και γνωστές διεθνείς διοργανώσεις ανά την υφήλιο.

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΝΑ
Γεννήθηκε στα Χανιά και σπούδασε ζωγραφική με τον Π. Τέτση στην ΑΣΚΤ από όπου απεφοίτησε με άριστα το1990. Έχει πραγματοποιήσει 19 ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Γερμανία, Κύπρο και περισσότερες από 150 ομαδικές, σε Ελλάδα,Κύπρο,Γερμανία,Βέλγιο,Ιταλία Αυστραλία και Κίνα .

ΓΚΑΛΕΡΙ ΚΑΨΙΩΤΗ
Αλκιβιάδου 153 & Σωτήρος, 185 35 Πειραιάς
Τηλ.-FAX: 210 4129257
www.gallerykapsioti.gr  –   e-mail : [email protected]

Επίσημη ιστοσελίδα European Maritime Day:

www. ec.europa.eu/maritimeaffairs/maritimeday/en

«European Maritime Day Piraeus»: 

www.facebook.com/EmdPiraeus
Twiter @emdpiraeus

Instagram @emdpiraeus

Για να μένετε ενημερωμένοι ακολουθείτε το #Piraeus2015

 

Χορηγός επικοινωνίας

NAUTILIA LOGO final colors