ΠΕΝΕΝ: Καταδικάζει τον κυβερνητικό αυταρχισμό

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καταδικάζει την ωμή βία και καταστολή των δυνάμεων των ΜΑΤ ενάντια στην συγκέντρωση Συνταξιούχων που πραγματοποιήθηκε στις 3/10/2016 και στην πορεία που ακολούθησε προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αγώνες τόσο των εργαζομένων όσο και των απόμαχων της δουλειάς ενάντια στις καταστροφικές μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές, είναι απαράδεκτο να αντιμετωπίζονται με τον αυταρχισμό, την βία και την καταστολή.

Το Μέγαρο Μαξίμου ως γραφείο του Πρωθυπουργού προστατεύεται και περιφρουρείται και από την σημερινή κυβέρνηση ως άβατο και οποιαδήποτε προσέγγιση των εργαζομένων και των συνδικάτων αντιμετωπίζεται με την καταστολή και την απροκάλυπτη τρομοκρατία.

Η κυβέρνηση διολισθαίνει συστηματικά στον αυταρχισμό για να αντιμετωπίσει την κλιμακούμενη αντίδραση στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της.

Οι αγώνες των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των λαϊκών στρωμάτων θα συνεχισθούν και θα ενταθούν το επόμενο χρονικό διάστημα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και αυτή των τοκογλύφων δανειστών.

Καλούμε τα συνδικάτα σε μια πλατειά συσπείρωση για την ανάπτυξη νέων πολύμορφων αγώνων ενάντια στην βάρβαρη αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που υπηρετεί πιστά τα συμφέροντα των δανειστών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                                           Ο  Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                   Κροκίδης Νικόλαος