ΠΕΜΕΝ: Συμμετοχή στην Β’ Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

 

Μηχανικοί, συμμετέχουμε στην Β’ Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ,Τετάρτη  13 Νοέμβρη 2013,στις 10.30 το πρωί,στα γραφεία μας Μπουμπουλίνας 21.

Συνάδελφοι Μηχανικοί,

Την Τετάρτη 13 Νοέμβρη πραγματοποιούμε την Β’ Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης σε βάρος των ναυτεργατικών, εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων.

Η συμμετοχή μας είναι καθοριστικής σημασίας.

Η κατάργηση των ΣΣΕ, οι απολύσεις και η εξάπλωση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας, η ανεργία, το τσάκισμα της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας, η διαρκής υπονόμευση της ναυτικής εκπαίδευσης, είναι ζητήματα που μας αφορούν όλους και η αντιμετώπιση τους πρέπει να γίνει υπόθεση όλων.

Πρόσθετα αντεργατικά μέτρα ετοιμάζουν για άλλη μια φορά σε βάρος της λαϊκής οικογένειας, για να καλύψουν τα αδιέξοδα που προκαλεί η πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Υπουργού Εργασίας κ.Βρούτση στις 22-10-2013 για περικοπή 2,1 δις ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2014 και συγκεκριμένα 1,8 δις ευρώ από την επιδότηση στα ασφαλιστικά ταμεία και 300 εκ. ευρώ από τον ΕΟΠΠΥ. Το ΝΑΤ είναι στη εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας και το 2013 παρουσίασε οργανικό έλλειμμα 1 δις ευρώ.     

Κανένας από μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Η απομόνωση, ο ανοργάνωτος εργαζόμενος και η αποδοχή του μοιρολατρικού «τίποτα δεν γίνεται, τίποτα δεν αλλάζει» είναι καταστροφική για όλους, δίνει έδαφος στην εξουσία του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, να συντρίψουν κάθε δικαίωμα που με τους αγώνες τους κατέκτησαν η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΡΗΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ

Σε αυτές τις συνθήκες στην πρώτη γραμμή του αγώνα και καθοριστικής σημασίας ζήτημα αποτελεί η οργάνωση, η συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία, να ανατραπεί ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης που κυριαρχούν οι δυνάμεις του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Αυτές οι πολιτικές δυνάμεις, του ευρωμονόδρομου που μας έφεραν τα Μνημόνια, την Τρόικα την αντιλαϊκή βαρβαρότητα που ζούμε όλοι μας, κινούνται στην ίδια κατεύθυνση,  κοινό τους γνώρισμα η αποδοχή της κυρίαρχης πολιτικής και ο πόλεμος απέναντι σε κάθε δύναμη που αντιπαλεύει αυτή την άθλια κατάσταση από ταξική θέση.

Συνέβαλαν στο να βρίσκεται το συνδικαλιστικό κίνημα  αφοπλισμένο στην επίθεση του κεφαλαίου και ειδικά μπροστά στην καπιταλιστική οικονομική κρίση, την οποία βάφτισαν όλοι μαζί κρίση χρέους, κακής διαχείρισης, ότι φταίνε οι υψηλοί μισθοί και οι συντάξεις, η σπατάλη για την υγεία, την παιδεία που γίνεται από τους εργαζόμενους,  επιδιώκουν κεφάλαιο και οι εκπρόσωποι του την μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης,  αποπροσανατολίζοντας τους εργαζόμενους.

 

Συνάδελφοι Μηχανικοί,

Με την μαζική συμμετοχή μας στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ, να συνεχίσουμε με καλύτερη οργάνωση και συσπείρωση δυνάμεων στους χώρους δουλειάς, στις ναυτικές σχολές, μπροστά στα οξυμμένα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευόμενοι, για την ανάπτυξη όλων των μορφών αγώνα που να είναι αντίστοιχοι ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική  που καθημερινά ζούμε.

Να συμβάλουμε στην αναζωογόνηση και ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, έχουμε πολύτιμη παρακαταθήκη από πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις που δώσαμε την προηγούμενη περίοδο, πριν και μετά την υπογραφή της δανειακής σύμβασης απαντήσαμε με 64 απεργίες από τις 17 Δεκέμβρη 2009 μέχρι σήμερα, ενώ σε συνθήκες πολιτικής επιστράτευσης απαντήσαμε με 36 απεργίες ακυρώνοντας την στην πράξη.

Η μόνη ελπιδοφόρα προοπτική είναι στους ταξικούς αγώνες στην κατάργηση της εξουσίας των μονοπωλίων, με τον εργαζόμενο λαό πρωταγωνιστή και  κυρίαρχο στον πλούτο που παράγει καλύπτοντας τις δικές του ανάγκες.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ  ΝΑΥΤΙΚΟΥ