Παραμένει στο πόστο του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας o Γιάννης Θεοτοκάς

Στα τέλη του περασμένου μήνα – για την ακρίβεια, στις 25 Ιανουαρίου – δημοσιεύεται στα sites (αρχικά) η είδηση της παραίτησης από τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Θεοτοκά. Μαζί με την είδηση δημοσιεύεται και ένα απόσπασμα από την δήλωση του: «Έχω υποβάλει από τα μέσα Δεκεμβρίου την παραίτηση μου στον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή. Ο κύκλος της παρουσίας μου στο υπουργείο ολοκληρώνεται με την ικανοποίηση ότι πολλές παρεμβάσεις που είχαν προγραμματιστεί στους τομείς ευθύνης μου υλοποιούνται ή έχει δρομολογηθεί η υλοποίησή τους. Ανοικτά θέματα, βεβαίως, παραμένουν αρκετά. Πιστεύω ότι στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσει ο προγραμματισμός για την αντιμετώπισή τους. Στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου εκφράζω τις ειλικρινείς ευχές για καλή επιτυχία στο έργο τους».

Η παραίτηση …κράτησε «μια μέρα και ο Γιάννης Θεοτοκάς βρέθηκε ξανά στο πόστο του. Οι ερμηνείες και οι εκδοχές πολλές αλλά η ουσία είναι μία: Όσο διατηρείται στον αφρό το εκκρεμές για την φορολογική αντιμετώπιση της ελληνικής ποντοπόρου ναυτιλίας τον «Θεοτοκά», όπως λένε και στο λιμάνι, «δεν τον κουνάει κανείς».

Ο Γιάννης Θεοτοκάς είναι ένα στέλεχος που διαθέτει ορισμένα χαρακτηριστικά που λείπουν από τους αξιωματούχους της διακυβέρνησης Τσίπρα. Είναι τεχνοκράτης με πολιτικό πρόσημο. Από παιδί στον «Ρήγα» γνωρίζει καλά τα ναυτιλιακά καθώς είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ο Γιάννης Θεοτοκάς γεννήθηκε το 1965 στη Χίο. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στο οποίο εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή, με ειδίκευση στη διοίκηση ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Είναι καθηγητής στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με έδρα τη Χίο, στο γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην οργάνωση, τη διοίκηση και τις στρατηγικές των ναυτιλιακών επιχειρήσεων.

Πηγή: newmoney.gr