Παναγιώτης Κουρουμπλής ναυτιλία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Ανάγκη να βρούμε κοινούς τόπους για έξοδο από την κρίση

Την ανάγκη πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας, μέσα από μια κοινή προσπάθεια και συνεργασία όλων των κομμάτων, ώστε να βγει η χώρα από την πελώρια, όπως τη χαρακτήρισε, δυσκολία στην οποία βρίσκεται, υπογράμμισε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2018 στην Ολομέλεια.

“Την πολιτική και οικονομική σταθερότητα τη δημιουργεί η προσπάθεια της χώρας να βγει σιγά – σιγά από την απομόνωση και από τις πολιτικές που την έφεραν σε αυτό το αποτέλεσμα. Όλοι στην Ευρώπη αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα για να βγει από την πελώρια δυσκολία στην οποία βρίσκεται”, επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και πρόσθεσε:

“Η χώρα βρίσκεται κάτω από συγκεκριμένους περιορισμούς. Πρέπει να βρούμε τους τρόπους που θα αντιμετωπίσουμε τα κρίσιμα ζητήματα που συνδέονται με την ανάπτυξη και την ύπαρξη αυτού του τόπου”.

Και ο υπουργός Ναυτιλίας συνέχισε:

“Με τη συνεργασία όλων και με το μέτρο στο λόγο και στη συμπεριφορά μας, πρέπει να βρούμε τους κοινούς τόπους που υπάρχουν. Όλοι έχουμε αγωνία να βρει η χώρα από το αδιέξοδο. Ας προσπαθήσουμε, γιατί το αξίζει η Ελλάδα, το αξίζουν τα παιδιά μας, μετά τα λάθη που όλοι κάναμε, να βρούμε στο δρόμο που θα οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση”.

Παράλληλα, ο κ. Κουρουμπλής έδωσε έμφαση στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το υπουργείο Ναυτιλίας, τονίζοντας ότι “από το 2015 ξεκίνησε μια σημαντική προσπάθεια για την ανάταξη μιας συνεχούς φθίνουσας κατάστασης και πορείας που οδηγούσε σε αδιέξοδα”.

Στάθηκε δε ιδιαίτερα, στην ενίσχυση του τομέα ναυτικής εκπαίδευσης, στη χρηματοδότηση όλων των περιφερειακών προγραμμάτων για τον εξοπλισμό των σχολών, στη στελέχωση των υπηρεσιών του λιμενικού σώματος και την κάλυψη τους σε όλη τη χώρα με τον απαραίτητο εξοπλισμό, καθώς και στη στήριξη της ποντοπόρου ναυτιλίας. “Υλοποιούμε ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα για το Λιμενικό Σώμα και θέλουμε το υπουργείο Ναυτιλίας να είναι ένα πραγματικό στρατηγείο που θα εκπονεί και θα ξεδιπλώνει τα σχέδια του στο πλαίσιο της γαλάζιας ανάπτυξης”, σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής.

“Δεν είναι ώρα να συζητήσουμε γιατί και πώς έφτασε εδώ πύ έφτασε η χώρα. Το ζητούμενο είναι πώς θα βγει από αυτή την κατάσταση. Μετά από δύο χρόνια ο καθένας θα καταθέσει την πρόταση του και ο ελληνικός λαός που δεν τρώει σανό θα κρίνει, θα συγκρίνει και θα αποφασίσει”, κατέληξε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ