/

Ομαδική Έκθεση HELMEPA «Η Θάλασσα είναι Ζωή»: 17 καλλιτέχνες εμπνέονται και παρουσιάζουν έργα για την υγεία των θαλασσών 

Μέσα από τη δύναμη της σύγχρονης τέχνης και αλληλεπίδρασης με το κοινό, η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) επικοινωνεί το μήνυμα ζωής «Η Θάλασσα είναι Ζωή» και καλεί το κοινό να επισκεφθεί την ομαδική έκθεση 17 Ελλήνων καλλιτεχνών που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, από τις 13 έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2022.

Πρόκειται για μία από τις 40 εμβληματικές δράσεις που υλοποιεί η HELMEPA το 2022, στο πλαίσιο του εορτασμού της 40ης Επετείου της με σκοπό να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει μικρούς και μεγάλους να αναλάβουν δράση, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, για την υγεία των θαλασσών και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Για δύο εβδομάδες οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά μοναδικές δημιουργίες από σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες: Γιάννης Αδαμάκος, Νίκος Αθανασόπουλος, Αντωνάκης, Αμαλία Βεκρή, Κωστής Βελώνης, Φίλιππος Θεοδωρίδης, Ισμήνη Κινγκ, Αριστείδης Λάππας, Παναγιώτης Λουκάς, Αταλάντη Μαρτίνου, ΝΑΝΟ, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Ναταλία Παπαδοπούλου, Ρέα Παπανικολάου, Ανδρέας Ραγκνάρ Κασάπης, Κωνσταντίνος Σοφικίτης, Όλγα Μηλιαρέσση Φωκά. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η Art Expertise.

Για τη δράση, η Γενική Διευθύντρια της HELMEPA, κυρία Όλγα Σταυροπούλου δήλωσε: «Εγκαινιάσαμε αυτήν την έκθεση ‘ζωής’ με μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ Δημοτικού από το 17ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και η συγκίνησή μας είναι μεγάλη, όπως και η αισιοδοξία μας, καθώς η νέα γενιά επιδεικνύει από νωρίς ενσυναίσθηση και δέσμευση να αναλάβει δράση για ένα βιώσιμο μέλλον. Είναι σπουδαίο να συζητάς με παιδιά, τους ηγέτες του μέλλοντος, σε ένα περιβάλλον που σε εμπνέει και καλλιεργεί τη δημιουργικότητα για την εξεύρεση ιδεών και λύσεων για την προστασία του θαλάσσιου κόσμου».

«Η Θάλασσα είναι Ζωή»
Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά – Φίλωνος 29, Πειραιάς
13-25 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρες: 11:00 – 16:00