Ολοκληρώθηκε η Έκθεση Ζωγραφικής της Παιδικής HELMEPA στο Δήμο Π. Φαλήρου

Ολοκληρώθηκε η Έκθεση Ζωγραφικής της Παιδικής HELMEPA στο Δήμο Π. Φαλήρου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Έκθεση ζωγραφικής μελών του προγράμματος «Παιδική HELMEPA» με τίτλο «Θάλασσες, δάση και βουνά, είναι ο θησαυρός μας» που φιλοξένησε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου μεταξύ 11 και 28 Μαρτίου 2013, στον Πολιτιστικό Χώρο “ΦΛΟΙΣΒΟΣ”.

Τα ομαδικά παιδικά έργα που προβλήθηκαν, επιλεγμένα από τους ετήσιους πανελλήνιους διαγωνισμούς ζωγραφικής του προγράμματος της τελευταίας δεκαετίας, έδωσαν την ευκαιρία στους επισκέπτες της Έκθεσης να θαυμάσουν τη φαντασία των μικρών καλλιτεχνών αλλά και να προβληματιστούν με τον τρόπο έκφρασης των ανησυχιών τους για το μέλλον του πλανήτη.

Εκτός από τους εκατοντάδες πολίτες που συνδύασαν τη βόλτα τους στην παραλία του Παλαιού Φαλήρου με μία επίσκεψη στο «ΦΛΟΙΣΒΟ», στην Έκθεση μεταφέρθηκαν με δαπάνες της HELMEPA 850 μαθητές με τους 38 εκπαιδευτικούς τους από Δημοτικά Σχολεία της περιοχής.

Με αφορμή τα ζωγραφικά έργα, στελέχη της HELMEPA μίλησαν στους μαθητές για τη σημασία των ωκεανών στη ζωή μας, τις απειλές που δέχεται το θαλάσσιο περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, την περιβαλλοντικά φιλική ναυτιλία, και τέλος την ανάγκη συμβολής όλων για Καθαρές Θάλασσες και Ακτές.

Η HELMEPA ευχαριστεί το Δήμο Παλαιού Φαλήρου και το Δήμαρχο κ. Διονύση Χατζηδάκη, για τη φιλοξενία της Έκθεσης και τη γόνιμη συνεργασία με σκοπό την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών και δημοτών.

 

ekthesi zografikis 2