Ολοκλήρωση της Έκθεσης της HELMEPA στη Χίο

 

Τιμώντας τη μνήμη της Μαρίας Π. Τσάκου, το Διοικητικό Συμβούλιο της HELMEPA, της αφιέρωσε τη λειτουργία περιβαλλοντικής Έκθεσης με θέμα “Ας αλλάξουμε συνήθειες… Όχι το κλίμα”, στην πόλη της Χίου, στο διάστημα 9 έως 15 Απριλίου και 2 έως 6 Μαΐου. 

H Έκθεση ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 6 Μαΐου, με την επίσκεψη μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο Οινουσσών και το Ειδικό Σχολείο Χίου. Στην Έκθεση η HELMEPA μετέφερε συνολικά 1.531 παιδιά συνοδευόμενα από 128 εκπαιδευτικούς, από 30 σχολεία του Νομού Χίου. Τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους ξενάγησαν στο χώρο της Έκθεσης επιστημονικά στελέχη της HELMEPA που τους ενημέρωσαν για τις αιτίες και τις καταστρεπτικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

 

chiosend1

 

Η HELMEPA επιθυμεί να ευχαριστήσει το Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης του Ιδρύματος “Μαρία Τσάκος” για τη φιλοξενία της έκθεσης, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου για την άψογη συνεργασία όπως και τους δασκάλους που συνόδεψαν τα παιδιά. Ακόμη, τον κ. Μιχάλη Δαλακούρα, Αναπληρωτή Ταμία του Δ.Σ. της HELMEPA για την οικονομική του υποστήριξη, το Ίδρυμα “Αικατερίνη Λασκαρίδη” για την προσφορά φωτογραφικού υλικού και το Μέλος Chandris Hellas και το ξενοδοχείο “Chandris” για τη φιλοξενία που προσέφεραν στα στελέχη της HELMEPA.

 

Η Έκθεση θα μεταφερθεί στα Ψαρά, όπου θα φιλοξενηθεί από το Δήμο Ψαρών μεταξύ 25 και 27 Μαΐου, για να την επισκεφτούν όλοι οι μαθητές των Ψαρών αλλά και η τοπική κοινωνία.