«Όχι» Σαμαρά στη συνυπογραφή δεσμεύσεων


Νέα τροπή. Παρά τη συμφωνία για το πρόσωπο του Λ. Παπαδήμου, για πρωθυπουργό, η στάση του Α. Σαμαρά περιπλέκει τις εξελίξεις. Νέα παρέμβαση Όλι Ρεν, που προειδοποιεί ότι η συνυπογραφή δεσμεύσεων αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της 6ης δόσης. 

Όλο το δραματικό παρασκήνιο:

18:46  Με τον Έλληνα αντιπρόσωπο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, συναντάται ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στο γραφείο του στη Βουλή.

18:25 Σαμαράς: Δεν δέχομαι να αμφισβητούν τις δεσμεύσεις μου.

18:23 Συνάντηση Παπανδρέου – Ρουμελιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει σχέση με την συμμετοχή του στην κυβέρνηση αλλά με τις δεσμευτικές υπογραφές που έχει ζητήσει η ΕΕ και το ΔΝΤ σε σχέση με τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου.

17:58 Βενιζέλος: Το πρόσωπο του πρωθυπουργού πρέπει να κλείσει σήμερα.

17:50 ΝΔ: Εσωκομματική ένταση εν όψει της ανακοίνωσης της νέας κυβέρνησης

16:00  Πυρετώδεις διεργασίες και επαφές έχουν ο πρωθυπουργός στο γραφείο του στη Βουλή και ο Α.Σαμαράς στο γραφείο του στα κεντρικά του κόμματος.

15:06 Οπως αποκάλυψε στο υπουργικό συμβούλιο ο Ε. Βενιζέλος η ΕΕ ζητά εγγράφως δεσμεύσεις για την υλοποίηση του ελληνικού πακέτου με 5 υπογραφές: Του Γ. Παπανδρέου, του Α. Σαμαρά, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, του νέου πρωθυπουργού και του νέου υπουργού Οικονομικών

15:03 Απόψε το όνομα του νέου πρωθυπουργού.

14:42 «Σύντομα η λύση» είπε ο πρωθυπουργός στα μέλη του υπουργικού τονίζοντας ότι όταν βρεθεί η λύση θα γίνει σύγκληση του συμβουλίου αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπό την σκέπη του οποίου θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις.

14:22 Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

13:41 Εσπευσμένη αναχώρηση του Αντώνη Σαμαρά απο την Συγγρού.

13:40 Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ζήτησε από τους υπουργούς να έχουν έτοιμες τις παραιτήσεις τους ωστε εντός της ημέρας να  δρομολογηθούν οι εξελίξεις.

13:26 Ξεκίνησε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

 

13:02 Συνάντηση Βενιζέλου- Παπανδρέου στη Βουλή.

13:00 Δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που είχε οριστεί για τις 12:00

12:15 Εμπλοκή με τη συμμετοχή και τον ρόλο του Ε.Βενιζέλου.

11:44 Ξεκάθαρο διπλό μήνυμα Ευρωπαίων και αμερικανών αξιωματούχων: » Η νέα κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει τις αποφάσεις και να μην γίνουν εκλογές»

11:43 Συμφωνία για την σύνθεση της νέας κυβέρνησης μετά την αποδοχή από την ΝΔ να συμμετέχουν στελέχη της σε αυτή. Κλέιδωσε η συμμετοχή του Σ.Δήμα στην θέση της αντιπροεδρίας. Τεχνοκράτες σε υπ.Οικονομικών και Εσωτερικών.

11:06 Στήριξη στην Ελλάδα, από τον Γερμανό υπουργό εξωτερικών.

10:59 “Η απόφαση Παπανδρέου να μπει στο περιθώριο, ίσως σώσει την Ελλάδα”, λένε στην Αυστραλία

10:29 Πληροφορίες για συνάντηση Παπαδήμου- Παπανδρέου πριν την συνεδρίαση του υπουργικού. Το Μαξίμου δεν διαψεύδει.

10:28 Προς ικανοποίηση των όρων Παπαδήμου.

10:14 »Τα οικονομικά συνέθλιψαν το γόνο μιας ελληνικής πολιτικής δυναστείας».

09:59 Δραματικό παρασκήνιο πιέσεων απο την ΕΕ.

09:35 Le Monde: Θα μάθουμε σήμερα το νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

08:27 ΝΔ: Θα βάλουμε στελέχη μας στην κυβέρνηση.

8:10 Σε τι θα δεσμευθούν εγγράφως στις Βρυξέλλες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

7:02 Π.Ρουμελιώτη φωτογραφίζουν από την κυβέρνηση χωρίς ωστόσο να αποκλείουν την συμμετοχή του σε ένα μικτό σχήμα – Η ΝΔ διαφωνεί.

04:30 Reuters: Οι Έλληνες δε μπορούν να καταλήξουν σε πρωθυπουργό. Το πρακτορείο κάνει λόγο για «μία ακόμα χαμένη ημέρα».

02:35 Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters οι ΗΠΑ ζητούν την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας και καλούν για επίσπευση των διαδικασιών.

00:58 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δείχουν σε συνομιλίες με το 24h.gr τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη ως τη διαφαινόμενη επιλογή του πρωθυπουργού. Αντιδράσεις εκφράζονται από τη ΝΔ.

 

Πηγή : TheNaxosNow