Η NOBISKRUG θα παραδώσει το υποβοηθούμενο με πανιά μέγα γιοτ «SAILING YACHT A»

Η NOBISKRUG ανακοινώνει με υπερηφάνεια την παράδοση του πλέον εξελιγμένου υποβοηθούμενου με πανιά, μηχανοκίνητου μέγα γιoτ που
κατασκευάσθηκε ποτέ: Του SAILING YACHT A (Ιστιοφόρο Γιoτ Α), με μήκος περίπου 143 μέτρα (468 πόδια) και μεικτή χωρητικότητα περίπου 12.600 GT. Θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα μέγα γιοτ PYC στον κόσμο όσον αφορά το σχεδιασμό και την τεχνολογία.

Συνεργαζόμενη με τον Διευθυντή Έργου των ιδιοκτητών, Dirk Kloosterman, και την αφοσιωμένη ομάδα του, η NOBISKRUG κατασκεύασε ένα πραγματικό αριστούργημα. Το SAILING YACHT A πρωτοπορεί με την επαναστατική μηχανολογία και το σχεδιασμό του. Το σκάφος αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εξελιγμένα μέγα γιοτ στον κόσμο με μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως την δεξαμενή υποβρύχιας παρατήρησης (underwater observation pod), το υβριδικό σύστημα ντιζελο-ηλεκτροκίνητης προώσεως και τα υπερσύγχρονα συστήματα ναυσιπλοΐας. Οι τρεις ιστοί είναι οι ψηλότερες κατασκευές χωρίς στήριγμα από συνθετικό υλικό παγκοσμίως. Ο κύριος ιστός υψώνεται 100 μέτρα πάνω από την ίσαλο γραμμή.

NOBISKRUG Sailing Yacht A (Photo 1)

Ο παγκόσμιας φήμης Philippe Starck δημιούργησε αυτό τον μη συμβατικό σχεδιασμό, που προκαλεί τις προσδοκίες της συμβατικής αισθητικής, όπως έκανε και με το MOTOR YACHT A (Μηχανοκίνητο Γιοτ Α). Η προηγμένης τεχνολογίας ναυπηγική εμπειρία της NOBISKRUG έκανε αυτόν τον συναρπαστικό σχεδιασμό εφικτό. Το σκάφος διαθέτει χαλύβδινο κύτος και χαλύβδινη υπερκατασκευή σε συνδυασμό με προηγμένης τεχνολογίας μέρη από συνθετικό υλικό (GRP), που μπορούν να διαμορφωθούν σε οποιοδήποτε σχήμα ή μέγεθος και αποτελούν μια τεχνολογία που η NOBISKRUG ανέπτυξε κατά την τελευταία δεκαπενταετία, σε συνεργασία με εταιρείες ταξινόμησης και ειδικούς υπεργολάβους.

«Γεννημένο από την επιθυμία του ιδιοκτήτη να ξεπεράσει τα όρια της μηχανολογίας και να προκαλέσει το καθεστώς της βιομηχανίας, το SAILING YACHT A αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα πιο φανταστικά έργα με τα οποία ασχολήθηκε ποτέ η NOBISKRUG», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος Holger Kahl.

Χάρη στην εντυπωσιακή εμφάνιση του σκάφους και την καινοτόμο τεχνολογία, το SAILING YACHT A είναι αναμφισβήτητα η πλέον αναμενόμενη παράδοση κατά το 2017. Το εν λόγω σκάφος οπωσδήποτε θα αλλάξει το μελλοντικό τοπίο του στόλου της NOBISKRUG καθώς και το μέλλον των υπέρ-ιστιοφόρων. Από την ίδρυση της το 1905, η NOBISKRUG έχει κατασκευάσει πάνω από 750 σκάφη. Η βασική δραστηριότητα του εμβληματικού γερμανικού ναυπηγείου σήμερα είναι η ανάπτυξη και κατασκευή των μεγάλων θαλαμηγών, η κάθε μια κατασκευασμένη ξεχωριστά, με μήκος από 60 μέτρα μέχρι και πάνω από 400 μέτρα.

NOBISKRUG Sailing Yacht A (Photo 3)

Η NOBISKRUG συγκαταλέγεται ανάμεσα στους παγκόσμιους ηγέτες στον τομέα αυτό. Επιπρόσθετα, η NOBISKRUG εξειδικεύεται στον εκσυγχρονισμό και τη μετασκευή θαλαμηγών, πολεμικών πλοίων και σκαφών δημοσίων αρχών. Στον τομέα των επισκευών και συντήρησης, η NOBISKRUG προσφέρει εξαιρετικές και προσαρμοσμένες λύσεις, τόσο στη Γερμανία όσο και στις εγκαταστάσεις πελατών σε όλο τον κόσμο.

Μαζί με τα δύο αδελφά ναυπηγεία στη Γερμανία, τα Γερμανικά Πολεμικά Ναυπηγεία Κιέλου (German Naval Yards Kiel) και το Lindenau Werft (στις περιοχές Kiel και Friedrichsort αντίστοιχα), η NOBISKRUG ανήκει στα Γερμανικά Πολεμικά Ναυπηγεία Συμμετοχών (German Naval Yards Holdings). Με ενοποιημένη διεύθυνση και κοινή διοίκηση, ο γερμανικός ναυπηγικός όμιλος αξιοποιεί τις μοναδικές δεξιότητες των περίπου 1.000 εργαζομένων και τις τελευταίας τεχνολογίας υποδομές των γειτονικών του ναυπηγείων. Επισημαίνεται ότι η Γερμανικά Πολεμικά Ναυπηγεία Συμμετοχών αποτελεί εταιρεία του Ομίλου Privinvest του Ισκάνταρ Σάφα, στον οποίο ανήκουν και τα Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε (ΕΝΑΕ).