Νέα ηγεσία στο Λιμενικό Σώμα

Ολοκληρώθηκε η σύνθεση της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος με την επιλογή και τις προαγωγές των Ανώτατων Αξιωματικών του Λιμενικού. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο υπάγεται πλέον το Λιμενικό, μετά τη σημερινή σύγκλιση του Ανώτατου Συμβουλίου Κρίσεων του Λιμενικού Σώματος (με ευρύτερη σύνθεση έτους 2010) και υπό την προεδρία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και με εισηγητή τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, επελέγησαν για την πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων των Υπαρχηγών, ο Υποναύαρχος Λ.Σ. Φουστάνος Θεόδωρος (Α Υπαρχηγός) και ο Υποναύαρχος Λ.Σ. Βαλεργάκης Γεώργιος, (Β΄ Υπαρχηγός) οι οποίοι και πρόκειται να προαχθούν στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λιμενικού Σώματος με προωθούμενο Προεδρικό Διάταγμα.

Προαγωγές και αποστρατείες

Μετά τις πιο πάνω προαγωγές, οι αρχαιότεροι των προαναφερόμενων αξιωματικοί, Πουλιάκας Απόστολος Μαγιάτης Γεώργιος και Μπουρνιάς Βασίλειος πρόκειται να προαχθούν στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ. (εκτός οργανικών θέσεων) για ένα μήνα, μετά την πάροδο του οποίου θα αποστρατευθούν.

 

Το ίδιο Συμβούλιο προέβη και σε επιλογή Υποναυάρχων για τη κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων και επέλεξε τους πιο κάτω έξι Αρχιπλοιάρχους οι οποίοι πρόκειται να προαχθούν στο βαθμό του Υποναυάρχου Λ.Σ. : Καράμπαμπα Κωνσταντίνο,

Μπαντιά Δημήτριο, Λουκόπουλο Μιχαήλ, Κουνουγέρη Κωνσταντίνο, Τσιαδή Δημήτριο, Αδάμ Ιωάννη,

Αποστρατείες Αρχιπλοιάρχων

Οι τέσσερεις αρχαιότεροι των επιλεγέντων Αρχιπλοίαρχοι Λ.Σ.: Κοντόπουλος Πέτρος, Σκάλκος Παναγιώτης, Μαστοράκης Κωνσταντίνος, Δημητρίου Ιωάννη πρόκειται να προαχθούν στο βαθμό του Υποναυάρχου Λ.Σ. (εκτός οργανικών θέσεων) για ένα μήνα, μετά την πάροδο του οποίου θα αποστρατευθούν.

Νέοι Αρχιπλοίαρχοι

Επίσης, με το ίδιο προς προώθηση Π.Δ. πρόκειται να προαχθούν στο βαθμό του Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ. οι πιο κάτω οκτώ Πλοίαρχοι προκειμένου να αναπληρωθούν οι κενές οργανικές θέσεις: Τσακαμής Κωνσταντίνος, Μπούρας Γεώργιος, Σιέττος Βασίλειος, Πετρόπουλος Παναγιώτης,   Μπουμπόπουλος Γεώργιος , Μπατσολάκης Ιωάννης, Σέργης Ιάκωβος , Πατρινός Νικόλαος.

Νέοι Πλοίαρχοι

Τέλος, έξι Αντιπλοίαρχοι θα προαχθούν στο βαθμό του Πλοιάρχου Λ.Σ. Πρόκειται για τους : Κασσανδρινό Γεώργιο,   Μυλωνάκο Κωνσταντίνο, Τζανακόπουλο Ευάγγελο, Σπανό Παναγιώτη, Χαλδαίο Σταύρο και Δεμερτζή Κωνσταντίνο.